28 December 2011

christmas 2011

här! några bilder från julfirandet i år, ett knapert urval av alla bilder som faktiskt finns, men jag får väl fylla på senare. annars får jag nog sitta i adobe bridge fram tills midsommar, höhö.

jul 3

jesusbarn
julen började ju egentligen med att lilla A tog sig ett julebad och såg ut precis som ett nykläckt jesusbarn, right on time! det var bara en krubban, några vise män och lite myrra som saknades från den perfekta jultablån, höhö.

frukost jul
frukostens risgrynsgröt, den bästa! och den dundersöta bebben som hade den precis rätta feelisen julen till ära:

jul 2

mys

julmat2
julbordets kalla rätter; de konserverade ärterna är definitivt min favorit genast efter kålrotslådan, hehe

julmat3

julmat co

carbs
lillasystern är inte särskilt kräsen hon - ägg, fisk, knackkorv och köttbullar som gällde!

jul mat

smygtomte
jag hittade jussi i garaget iklädd en lagom snygg tomteutstyrsel
(och nä, som tur var lekte jussi tomtefar i ett annat hem, inte hos oss, hehe)

jul bebis
den sötaste lilltomten

jul

jultomte

jul 5

jul5

jul 6

jul 4

julmama

julkatt

jul9
och resten av julaftonskvällen gick i det splitternya nintendo wii:ts tecken. till och med 1 katt av 3 vågade sig fram till den prasslande julklappsöppningen. noga med att komma först efter att julbocken avlägsnat sig. de två andra katterna hittade vi under en säng följande dag vid hemfärdsdags, de stackars krakarna hade nog inte haft en särskilt fridfull jul, haha (åke ger dock lite bonuspoäng till julen för all julskinka han slevat i sig).

jul 8

jul 9
innan vi åkte hem på juldagen, tog vi en vagnpromenad till kyrkogården för att tända några ljus på den allmänna graven. det hade till och med kommit litelite snö under natten, men den lyckan varade i någon timme bara - på eftermiddagen var det tack och adjöken med den snön.

sen var det också adjöken med den julen, fin och fantastisk som den var. jag ska återkomma med mera bilder, på favoritjuklapparna, chokladen och hyacinterna och sådana grejer, tror jag. och så en rolig bild på den samlade familjen på det!

family

1 comment:

  1. Härligt med hela, Stooooora familjen runt granen

    ReplyDelete