16 April 2012

easter feast

påsk arnolds

åh äntligen, så jävla befriande att äntligen få ta sig tiden att sitta ner vid den nya bildskärmen som fungerar som en dröm ihop med photoshop, och ägna sig åt månag långa stunder bildbehandling. så då börjar vi med påsk! och påsken inledde vi faktiskt med dom allra bästa donutsen från arnolds, de vanliga med rosa pomada var gula påsken till ära. ni vet när donutsen är alldeles färska och alldeles mjuka och så goda, aaah, life.

kinderägg

på långfredagsmorgon tog vi med oss tjugo kinderägg och bilade upp till österbotten. värsta snöyran när vi åkte hemifrån. hemmet i österbotten var smockfullt av människor, och smockfullt av påskpynt. (titta på den stackars lilla kyckligen som inte riktigt kunde stå upprätt i det långa påskgräset)

påskdek

bukett

påskgräs

husvagnsnatt

när det drogs lott om vem som sover var, hade vi mycket god tur och fick sova ute i husbilen. vi sov såklart i ovanbädden, för det är alltid det roligaste, och solen sken in så himla fint genom fönstret ovanför bädden riktigt tidigt på lördagsmorgonen. och fåglarna kvittrade utanför såklart. det var nästan lika bra som på film! hehe.

på lördagsmorgon tog de två yngsta i huset hand om påskhäxandet, lillasystern var en dalmatin (i påskkärringskläder!). de var borta i en dryg timme och kom hem med kalasmycket godis!

dalmatinfin

påskkärring

IMG_4567

påskris

vika servetter kanin

mamma&co sysselsatte sig med att vika kaniner av servetter innan middag. den här på bild råkar visst vara lite vind och busig, hehe.

vi avrundade påskhelgen med ett besök hos jussi familj också, ihop med påskfika och påskliljor och mera påskägg. jag fick fika ihop med mymlans mamma och alla de hundra ungarna, snyggaste nya muminmuggen! sen måste jag passa på att visa den fina tapeten i köket hemma hos herr johanssons föräldrar, love it.

lilja

mymmelmugg

fjädervägg

8 comments:

 1. Saitko kaikki Barbikset?

  ReplyDelete
  Replies
  1. en! mutta muut kyllä sai niitä >:( en oo pääsiäisen jälkeen löytänyt kinderitä mistään. sitten kun niitä taas tulee, aion jatkaa barbajahtia!

   Delete
  2. Täältä niitä löytyy kyllä lähes joka puolelta, pistetäänkö tilaukseen? Halvimmat näyttäis löytyvät Cittarista.

   Delete
  3. joo, rahtaa muutama kinderi tänne meille viikonlopuksi! muista ottaa vaan ne kinderit joiden sisältä löytyy barabhahmo ;)

   Delete
  4. Monta haluat?

   Delete
 2. jättefina bilder, som vanligt!

  ReplyDelete
 3. hah, måste skratta för mej själv när jag råkade klicka mej in på din blogg. Beskrivningen på din blogg kunde ja kopiera och lägga på min, utom det där med vegetariskt. :D Jätte fina bilder annars! :)

  ReplyDelete
 4. Vilken barbapapa ere du saknar? Jag har två som du kan få om du vill ha :D

  ReplyDelete