23 June 2012

midsummer in the city

midsommar är långt ifrån över, men det är nog färdigfirat för mig för i år, haha. håller på att somna ståendes och känner mig törstig och/men tvungen att äta chips hela tiden. hehehehehehe. bildbevis på att midsommaraftonen var sjukt kul:

mojito
vi firade midsommaraftonen tillsammans med det roligaste sällskapet, såklart. värden bjöd på mojitos, som vi skålade in dagen med. så jävla gott.

IMG_5767
inledde också dagen med att spela en omgång krocket. that was not precis mah thang, övriga tre spelare bollade sig över planen tur-retur bara sådär, medan jag fortfarande försökte bråka mitt klot genom tredje bågen. men roligt var det, jag förlorade ändå värdigt med äran i behåll (not).
IMG_5742

IMG_5734
sen ställde vi oss i våra matlagningspositioner, någon vid grillen, någon vid dukningen, jag vid salladen och så vidare, och dukade upp en härlig måltid i form av grillad korv (och soyachorizo) och nypotatis med smält smör.

midsommarmat

IMG_5745
midsommaraftonen bjöd ju på underbaraste vädret, soligt och asvarmt! och det var så skönt att äta på terassen som badade i behaglig sommarvärme. lite sallad, tsatsiki, vitt vin och en matsnaps på den grillade maten, och vi mådde så gott.

IMG_5788

sommarmuffins
för att må ännu finare avrundade vi maten med fantastisk fika. söt ostkaka med knäckig rabarberfyllning, samt vitchokladmuffins. no further words needed, amen.

midsommarbad
lagom tills solen skulle gå ner, cyklade vi ner till stranden och det övriga sällskapet kvällsbadade. jag badade tårna lite grann och höll på att gå i chocktillstånd över hur kallt vädret var, hehe. stranden var fin och öde, och feelisen perfekt i alla fall.

IMG_5863
när vi cyklade hemåt, skulle jag vara skojig och tryckte upp en hundkäxblomma i ansiktet på jussi (som är allergisk mot jätteflokan och aldrig kan se skillnad på den och hundkäxen, alltid lika roligt att skoja om det här med honom), varpå han drog omkull med cykeln i typ tre kullerbyttor. fy på mig, alltså, jag skämdes som en hund och mitt hjärta stannade i flera sekunder och samvetet sen... haha. som tur var fick han bara EN minimal skråma på armbågen. hans ölburk krökte sig dock som en banan, och han var dyblöt av drycken som vilt stänkt omkring i den lilla kraschen. phew. (hahahahahaha, dör av skratt varje gång jag tänker på det fastän jag borde skämmas ihjäl över mig själv egentligen).

sen gick solen ned och det var mörkt i typ en timme innan det började ljusna igen, underbart. vi badade bastu i några timmar med riktigt tillhörande färskbundet björkris (åh den doften), grillade en andra omgång och föråt oss på all god mat, drack flera mojitos och även smarriga varianter av jordgubbsmargeritas, och vid halv fyra avrundade vi den alltför roliga kvällen och cyklade hem igen, mätta, trötta, bakfulla och belåtna.

älskar att det är sommar alltså. för att ens tala om hur mycket jag älskar att ha semester. jaaa!

midsommar! skönt!

No comments:

Post a Comment