26 December 2012

happy holidays!

julhelgen börjar vara förbi så småningom, och det har varit sååå skönt med sååå många dagars ledighet! lördag-söndag nu precis innan jul höll vi till i butikerna som var smockfulla med medmänniskor och skötte julklappsinköpen. det gick relativt harmoniskt, faktiskt, trots att vi (återigen) dragit ut på det till dom allra sista minuterna, hehe. first up: mysig stämning på jultorget vid centraltorget.

tampere

city

joulutori 1

joulutori tampere

joulutori 2

IMG_8915

och sedan ansiktslös bilddokumentation från julafton (hade glömt att köpa paketpapper och paketband, och var ute alltför sent sen - allt som fanns kvar i de tomma ekande butikshyllorna var bara fulpapper och felfärgade band. vi kom över en rulle rött papper som tur var, och julklapparna blev så fina till slut, ändå, efter lite improvisering i vår tomteverkstad). jul firade vi hos jussis föräldrar, ihop med några av hans syskon och syskonbarn. julafton var tokbra, förutom att jag vaknade upp skitförkyld just precis lagom till jul. så typiskt! åh jag älskar julmat, och är så himla smygbesviken på att både matlusten och smaksinnet var gone with the wind tack vare hälsotillståndet. buhu! men tur att julen kommer varje år, bättre lycka nästa gång alltså!

christmas wrapping

julbord

IMG_8969

IMG_9010

IMG_9033

resten av julen har ägnats åt bastubad, dåliga teveprogram, pyjamashäng (jag var möjligen så tragisk att jag köpte pippiyllestrumporna åt mig själv i julklapp, höhö) och att avnjuta/beundra/leka med alla fina julklappar. notera det fina paketet här ovan som jussi så vitsigt adresserat till mr lothar (alla googlar) = till mig. det kan hända att det låg ett stycke iphone i just det paketet. möjligen! jag som är världens mest handikappade människade när det kommer till smartphones och touchscreens har lite problem med att synka ihop med den nya telefonen, men den är ju så fin! så jag tror nog, trots alla motgångar, prövningar och svårigheter vi har/haft/kommer ha, att vi kommer bli alldeles goda vänner ändå.

(hoppas jag i alla fall... eheh).

därtill har jag druckit tio liter te, ätit sjukt mycket godis (stjärnmarmeladen är så goood och innehåller inte gelatin = bäst) och absolut inte stuckit näsan utanför dörren. det har ju kommit så sjukt med snö och varit så jäkla kallt hela julen, huu!

och för att delge världen ett par inte-särskilt-roliga-bonusdetaljer, så A) jag ska ännu jobba idag på eftermiddagen, och jag är inte särskilt pepp på den tanken, särskilt inte eftersom det ser ut som jag skrubbat mitt ansikte med sandpapper 24/7 på det senaste, och B) jussi ligger i maginfluensa julen till ära. vet inte om mitt illamående bara är psykosomatiskt medlidande eller ej... känner möjligen att min dunderförkylning vore tillräckligt med lidande för min del.

okej, happy holidays härmed alltså!

apple_

stars

uggla!

julte

3 comments:

 1. Appreciate the recommendation. Let me try it out.
  My webpage :: diablo 3 gold farming

  ReplyDelete
 2. It's an awesome article in support of all the online users; they will get advantage from it I am sure.
  Check out my web site : skin whitening

  ReplyDelete
 3. Hello there, There's no doubt that your website could be having web browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic website!
  My web page ... whitening cream

  ReplyDelete