8 September 2011

kräftskiva vol 2011

(eller "reftsiva a la frantsi" som någon skulle säga, höhö).

gött, äntligen den lediga kvällen som jag väntat på hela veckan! den har jag ägnat i photoshop. för att göra mor min glad och äntligen dela med mig av bilderna från förra helgens kräftskiva, hehe. bilderna är en salig blandning av oskärpa, svartvitt, brusigt, osv. håll till godo med kvalitén, varsegoda.

kräftskiva förfest
kräftskivan inleddes med soligt och varmt väder, och vad som troligen var säsongens sista grillning.

kräftskiva preparation

dukat
helt vansinnigt smarrig grillmat! min tallrik var lassad med majs och halloumi från grillen, grekisk sallad samt en kokosbulgursallad som var så sinnessjukt gof. sen drack vi också lite bubbel och skålade in en förlovning, och därmed var jag så mätt att knappt kunde stiga upp från bordet ens.

gitarrspel
efter "förrätten" var det som tur en paus innan följande dukning. någon badade bastu och någon ställde till med suomipoppikarnevaalit i vardagsrummet. jag gjorde det förstnämnda med knäppte också en och annan bild på det sjungande kompaniet. de var definitivt på det klara med att hårda toner och inlevelse är framgångens a och o!

lyktor
det hann börja skymma innan det var dags för kräftorna, men det var bara himla mysigt. lillasystern såg till utebelysningen...

kräftskiva vin

kräftskiva haklapp
... medans bröderna dukade upp för kräftor. haklappar, citronvatten, (snapsglas) och det där.
OCH SÅ VAR FESTEN IGÅNG, HURRA!

kräftor

the gang!
(nästan) alla hann kolla in i kameran och vråla "cheese" innan det höggs in på kräftorna, hehe.

fancy

kräftskiva p+s

kräftskiva folk
nåja, vad ska man säga - stämningen var helfestlig, och jag skrattade tills jag kiknade och kinderna krampade. naturligt så skippade jag kräftorna, och eftersom jag fortfarande var så djävulskt mätt efter grillmaten så valsade jag mer är gärna runt bordet och fångade dom mest roliga minerna och situationerna på bild. fast av förståeliga skäl så lägger jag inte upp bilder där exempelvis lillebrodern ser ut som att han och hans kräfta just träffats av en komet som gjort bådadera förståndshandikappade. eller där någon är så koncentrerad på kräftätandet att det ser ut som att denne någon skiter efter en veckas förstoppning. sådana bilder finns det nämligen så det räcker och blir över, hihahohoho (jag fick specialtillstånd att använda den nedersta bilden på jussi, hehe, den där han njuter med klon i mun).

snapsvisor

snaps!
enligt kräftskivans traditioner, ska man ta en snaps per kräfta. too bad för dem som gillar kräftor, och too extra bad för dem som inte kan taktisera och till exempel bara ta halva snapsen åt gången (läs: herr johansson). men helt sjukt bra deal för mig som skippade kräftorna! mamma sammanställde ett häfte med snapsvisor enkom för kräftskivan, mycket uppskattat. och herregud vad folket skrålade, haha! sällskapets purfinnar krånglade sig duktigt igenom den galna siffervisan som finns på bild högre upp. med mycket varierande framgång, hehe, det kunde man väl aldrig gissa.

kräftkatt
den enda som dissade sjungandet var den grå katten. satt i katträdet och såg så jävla irriterad ut.

kräftsnack del 1
efter några snapsar dit och några vinglas dit, uppstod vissa svårigheter att kommunicera med kräftorna. marina var dock mycket tålmodig med att lyssna till vad kräftan hade att säga, hehe. men som bilden ganska tydligt visar, så kunde man fan inte förstå sig på kräftskrällena.

kräftskiva
och så var det med den kräftskivan, hemskt trevligt som synes! sen tog kameran kvällen, hemskt trevligt det också! för annars hade den kanske legat i spillror nånstans bland kräftskräpet och snapsglasen. jag menar, för att förtydliga; att jag hoppade över kräftorna var ju inte lika med att jag avstod alla snapsarna heller, hehehehehehe.

wetcat
och lagom till följande kväll var vi hemma. och för att avsluta det här annars så glättiga muntra, så kan jag berätta att 3/3 katter pissade, sket och spydde i bilden för både kung och fosterland i precis så vanlig ordning. det är alltid pricken över i:et att avsluta en trevlig helg med att duscha tre stycken mycket samarbetsovilliga nerskitna katter rena. håhåjaja!

men kräftskivan var det, ja! tacka vet jag min roliga familj och alla lika roliga vänner som gjorde festen.

8 comments:

 1. Tack för rundturen :D kan tänka mig att de va en mycket GOD helg... hur mådde alla efteråt då???

  Ha de så gott!
  Ann-Mari

  ReplyDelete
 2. Oj, ni är så många i familjen och dubbelt upp med partners. Skulle vara roligt med storfamilj, tycker jag. Ser jättemysigt ut, faktiskt!! Ja...och roligt!! :D Själv har jag aldrig varit på kräftskiva...men jag tror nog inte heller jag skulle klara av att äta en kräfta...;P //Terese

  ReplyDelete
 3. О M G ...
  I want to live in Finland or Sweden
  all you have is a cozy, sweet and tasty!
  people sociable, cheerful, good!

  take me to you!))))))))))))))))))))

  ReplyDelete
 4. Men va mycket härliga bilder du bjuder på! Och ett glatt gäng som haft en kul kväll ser jag. Kram

  ReplyDelete
 5. Vet du Lotta, jag har många(!) gånger tänkt skriva mail till dig som en överbeskyddande höns om att du måste vara försiktig och får inte gå ut ensam etc. Men vill ju inte vara föör 'hönsig'. Men du, ta det försiktigt när man nu säkert vet att skummisar rör sig där i trakten. Jag blir riktigt skraj alltså... Det är nåt som pågår där.

  Näe, vi har faktiskt ingen speciellt stor familj. Vi är tre syskon, så ganska sådär vanligt. Men nu när det finns en fästman och en man till i bilden för mig och syrran så börjar det ju vara lite större :)

  Ha en trevlig helg! Önskas av hönsmamman-Terese :)

  ReplyDelete
 6. du vet väl om att du tar helt underbara pics Lotta!
  skulle du vilja dela med dig lite av dina skills?
  jag riktigt "sugs" in i dina bilder,
  du är så duktig på att fånga känslan i situationen.
  jag älskar<3

  ha det bra!
  och tack för att du lät mig finna dig och din blogg.
  kram, Paula

  ReplyDelete
 7. Din blogg är den bästaste i hela världen. Dina fotografier är "fucking poetry", i brist på bättre uttryck.

  That having been said så hoppas jag att du mår bra och lever väl.

  /Henrik (från dendär skolan vi alla försöker glömma)

  ReplyDelete
 8. H: tack för kommentaren, hoho - jag kommer leva på den i en evighet! :) jag mår finfint och hoppas att du också gör det (och btw, att glömma den skolan vore ju som att radera tre år mitt ur livet, tragiskt värre ;) )

  ReplyDelete