12 February 2012

lovely sunday

kort
åh jag sitter nästan med tårarna i ögonen och tänker på hur det är söndag och den fantastiska helgen nästan är slut. första helgen på länge, länge som varit fri från jobb och annat program, och vi har slitit sönder filmkanalerna, pyjamasarna och tekopparna med jussi i all sköns ro. SÅ SKÖNT! herr J tråkades dock med att smitta ned mig i sin förkylning, så jag har haft den roliga äran att köpa slut hela närbutikens förråd av näsdukar i helgen också! dessutom nyser jag så ofta att jag tror att mitt (snåla) förråd av hjärnceller börjar dra sina sista verser, typiskt. (noteringar om bilden: ja! staken med juleljus står fortfarande och lyser upp byrån i hallen! jag väntar på att typ gud ska komma och byta ut den mot en snygg snurrande jordglob, men det har ännu inte inträffat. sen är det Åke som stryker mot benet, inte en huvudlös vitskrudad grizzly med bukfetma, som man lätt kunde uppfatta det till)

fancy frukost
helgfrukost!

muffins! dricka!
helgmellanmål! jussi var så vänlig och kom hem med detta när han helghandlade, med hjälp av lite otrivinspray kunde jag åter aktivera mitt förkylningsförlamade smaksinne och därmed ägna en liten evighet åt till att mmm:a förnöjt över trippelchokladmuffinsen och den ganska goda drycken (som ni säkert vet, så finns det ju nämligen inget som slår cranberry lonkeron).

dirty kitty
helgen höjdpunkt ska vi vänta med ända tills ikväll - nämligen kattbad. katterna är ganska vana badare*, eftersom de ju alltid väljer att skita ner sig under bilresorna till österbotten och nedskiten katt = definitiv dusch. men nu kom vi oss äntligen för att avancera i kattbadandet, jussi köpte nämligen hem (svindyrt) kattschampoo, som enligt förpackningstexten är "designed to clean even the dirtiest kitty". herr johansson viftar med flaskan framför de nyfikna kattnosarna ungefär en gång i timmen och släpper sedan lös ett rått sadistiskt skratt, och medger sedan att han får onormalt mycket njutning av tanken på att få löddra in de samarbetsovilliga, stinkade, hårande och antaligen asförbannade kattkrakarna i schampoo ikväll, hahahaha. jaja, kittysarna kommer dofta lavendeldröm innan den här dagen nått sitt slut.

*vana badare är inte lika med glada badare, de hatar vatten värre än pesten ändå, naturligtvis.

2 comments:

  1. Katoit(te)ko lauantaina melodifestivalenin 2 -jaksoa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes sir, tietenkin! jullekin suostui (ensin vastahakoisesti, mutta katsoikin sitä sitten ihan mielellään) ;) ykkönen oli meidän suosikki, vähän niinkuin paradise oskar tavallaan, mutta jJ tosin oli vähän surullinen kun thomas di leva ei päässy jatkoon... (not, se ei ihan tajunnu sitä sen juttua, haha)

      Delete