11 August 2013

om små, söta och nödvändiga bebisprylar

eftersom förberelserna inför babyns ankomst är ett helt obehandlat kapitel på bloggen, så är det svårt att hitta nånstans att börja. delvis känns det som att läget är under kontroll, men när man bläddrar igenom things-to-do-, och saker-att-införskaffa-checklistorna, kommer kallsvetten och paniken, haha. då känns det som att vi inte är ett dugg förberedda och att det vore totalkatastrof om lillen fick för sig att födas innan beräknad tid. om lite på en månad inleds moderskapsledigheten, får lite panik över det också, att det kommer så snabbt - men jag tänker mig att jag  har gott om tid att börja fixa de viktiga "småsakerna" då. så som att börja  tvätta bebiskläder, exempelvis?

om jag alltså börjar med en sneakpeak bland den nya familjemedlemmens prylar och plagg. det här med att handla bebiskläder alltså, finns det nåt roligare? skulle kunna sysselsätta mig med det på heltid... det bästa är ju att precis allt man köper är nödvändigt, hehe, för det är alldeles obligatoriskt att handla bodys och tröjor och koftor och byxor och overaller och köret i alla varierade storlekar, eftersom ungen ju inte gärna kan överleva vintern naken heller. och det finns ju så mycket fint att välja och vraka bland på barnprylsmarknaden.

den största delen av alla bebiskläder hittills, är secondhand. tori.fi och huuto.net bjuder ju på nästan allt man bara kan tänkas behöva och vilja ha, och de flesta små kläder är ju bara använda ett litet tag och därmed i mycket gott återanvändningsskick. denimbrallorna (i storlek 50, så ofattbart små!) på bild är bland de första bebiskläderna jag vågade köpa, efter det första rutinultraljudet förstås. den gula benettontröjan på samma bild köpte jag en månad senare, när jag kände de första tydliga rörelserna. åh, den känslan. dessutom på bild: en hög med bodys, samt två av miniatyrgarderobens pärlor: älskling-mössan och blåbärsmössan.

benetton baby

bebisstuff

happy hippo

jag läste en artikel i veckan om en (amerikansk?) undersökning som visade på att barn i genomsnitt har upp till tio leksaker innan de ens är födda. och det känns ju sådär lagom nödvändigt. not. meeen iallafall, så fick bebis sina första två leksaker härom veckan: den randiga ögon-skallran och sen det där tokfina wannabe-mumintrollet. den söta bilderboken fick vi av den yngsta mostern-to-be. dessa tre är definitivt nödvändiga att ha redan nu, hehehe. blir så varm i hela kroppen av att smygbeundra dem, var och varannan dag, där de ligger i skåpet och väntar på att få komma till användning.

av de stora nödvändigheterna saknar vi ännu babyskydd (det viktigaste av allt typ, haha), men det övriga börjar vara klart. barnvagnen har stått nere i förrådet ända sedan början av sommaren och babysängen står också framme, halvfärdigt installerad i sovrumsvrån och ser lagom prydlig ut (den hade också fått vänta in hösten nere i förrådet egentligen, men vi hade inte rum för den någon annanstans än just där den är menad att stå).gilla läget!

2 comments:

 1. åå kommer så bra ihåg den där tiden innan ankomst!
  men vet du vad lotta,
  ta ingen stress över saker/kläder hit och dit...
  för när miraklet väl kommit till världen
  är det enda den behöver några bodys, en gosig filt
  och inte minst ER kärlek och ömhet :)

  man tappar snabbt bort sig i vårt konsumtionssamhälle
  men jag lovar - ni hinner fixa allt,
  om inte före så när bääbis är hemma,
  h*n sover ändå mest de tre första veckorna :)

  men stort gilla på det ni införskaffat!
  färgglatt och härligt,
  precis som jag känner dig lotta!
  på BB får ni sedan några "första hjälpen kit"
  från pampers och libero med bl.a. blöjor...
  allt för att man inte ska behöva stressa de första dagarna!

  är det något du funderar,
  så är jag idel öra!
  stor kram<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja, jag kan väl tänka att lillen skulle klara sig inlindad i sin fars gamla t-shirtar om det så ville sig :D det är så himla roligt att fixa med alla kläder och andra nödvändigheter, men det är absolut lätt att gå över styr med allt i barnprylsdjungeln... försöker hålla mig inom rimliga ramar, men... ja, det finns så mycket fint! ;)

   jag skulle gärna ha allt fixat INNAN bebis är här, men man vet ju aldrig - det blir ju som det blir. huvudsaken att det EGENTLIGEN inte skulle gå någon större nöd på oss om förlossningen blev av tidigare än väntat, hehe. och första hjälpen-kit låter bra, de är säkert behövliga!

   tack för din omtanke, snälla paula! <3

   Delete