20 July 2010

homelanding

lampsy

hej för första gången på hundra år. för ett par dagar sedan anlände vi äntligen hem från bilsemestern. en vecka spenderades i sverige och norge, på hemvägen blev vi kvar i österbotten i nästan ytterligare en vecka.

det är styggt att klaga, men jag håller på att bli lite granna dum i huvudet i den här värmen. eller det är inte sant, jag gillar läge jättemycket när solen gassar ute och det är cirka 40 grader varmt, men jag står inte ut med att lägenheten är next to en dödsfälla där det är femtioelva grader varmt och luften inte cirkulerar. fast det knäppaste är nog nätterna, de är de allra hetaste och kvavaste.

igår försökte vi få tag i en fläkt, men efter att ha sållat igenom varevigaste affär, var det bara att inse att det faktiskt var sant vad tidningen skrev. det finns inga jävla fläktar i en endaste butik i hela finland. men inte smalt jag ihjäl för det, ett stycke vetekudde som legat i frysen hela dagen är en ypperlig avkylare i sängen vid läggdags! och sen har vi legat och kylt oss med kylväskans kylklampar också, det fungerade också väl och dom hålls ju kalla i sådär fyra timmar. det är nödens lag det.

och snart ska det komma några stycken eller tiotals med bilder från roadtripen. den var rolig till tusen och norge var svalt och skönt och bjöd på cirka 12 grader celsius med tillhörande ytterjacka. ehm, ja, sval kontrast till den här hettan.

1 comment:

  1. älskar dina bilder!!!! och din blogg. du är så jäkla charmig. puss!

    ReplyDelete