12 January 2012

2011, part three.

september. det börjades med en tokrolig kräftskiva i ett helt suveränt sällskap. ganska snart efter den helgen kom hon, lillasysterns bebis, som alla gått och väntat på sedan januari. hon var så liten och fin, det minsta jag någonsin sett. efter att vi hälsat på den lilla familjen i helsingfors i mitten av månaden, gick den övriga månaden som hastigast förbi, några höstpromenader bland svamparna och höstregnbågarna och så, samt lite c-vitaminboost i form av apelsinjos. och det var frågan och myyyyyycket jos. fast inte fan höll jag mig ifrån att bli förkyld ändå, så då blev jag det i slutet av september, för att högst antagligen bli kvitt förkylningen nån gång nästa vår, typ i maj 2012.
september kräftskiva

september bebe

september bebis

september väder

sv

september åke

oktober. det bästa med oktober, var det finfina höstvädret. vi promenerade längs sjöstränderna, och så promenerade vi i pispala (första bilden!), favoritstadsdelen, där allt är så fantastiskt fint. sedan dejtade och passade vi jussis brorsbarn en helg, samt att systern och bebisen tågade upp till tammerfors en dag och jag fick den fina äran att se mig blind på lillen, som hade växt så mycket, men fortfarande var så liten att hon lätt kunde slumra till över ett stycke mjuk kudde. utöver det, var det mysigaste att titt som tätt hälsa på hos min pippitröja som var i full fart under construction då (vinterns favorittröja när den sen blev klar, behöver jag ens säga det?).oktober pispala

oktober sol

oktober nuppu

oktober bebis

oktober pippitröja

november. första novemberhelgen var vi och firade dop i helsingfors. systerdottern fick namnet Anni, och hon sov som en liten stock genom hela dopceremonin. genast efter dopet, en dag för att vara exakt, köpte jag tårta till mig själv och firade min (herregud) tjugotredje födelsedag. en av födelsedagspresenterna var den fina svartvita taikamuggen, som jag drack litervis med julte ur och tjuvstartade december litegrann (och de där julkonfekterna från fazer, HUR många sådana lådor jag hann köpa innan jul är ett mysterium, hehe). och så jobbade jag som en liten huligan, samt att vi även firade jussis födelsedag, och 3-års kalas hos fadderbarnet.
november dop

november tights

november ljus

november choklad

november kalas

november uff

december. jag startade julmånaden med att hälsa på den bästa och finaste lilla tomten. tomtens mamma, aka lillasystern min, gick och blev med vigselring i halvhemlighet, medans vi var och hämtade hem lite julfeelis från stockholm med jussi. vi gick och såg självständighetsfyrverkeriet och åt en helmysig själständighetsfika på det. i några kvällar på rad satt vi och knåpade ihop origamijulgranar och klistrade och limmade julkort av dem (ett mycket slarvigt vikt och tillverkat på bild förstås, men jag skyller på jussi, alla andra kort var finare, höhö). vädret var ju helt legendariskt, det snöade typ en dag på hela december, och under julhelgen var det varmt, soligt och stormigt, och såg ut som i april typ. och sen avslutade vi året med en finfin jul i österbotten med hela stora familjen samlad, samt ett skojigt nyår utanför stan. men jag orkar inte med att ladda upp dom bilderna i repris såhär snart, man får gå bakåt i arkivet helt enkelt, hehehe.
december

december gift

december sthlm

december själv

december fika

december kort

december sno

december väder

december fina

2011, over and out!

2 comments:

 1. så underbart.
  älskar pippi-tröjan,
  du stickar en likadan åt mig - ok? :D
  finaste julkorten ni knåpat ihop,
  inspiration till nästa år...
  och vigselring - G R A T T I S !
  och stor kram, Paula

  ReplyDelete
 2. haha, nu måste jag förtydliga - det är verkligen inte jag som stickat pippitröjan :D jag gjorde beställning och en väninna stickade den åt mig, om jag hade försökt mig på det där - nej herregud, det hade nog tagit kol på mina ganska presskänsluiga nerver, med andra ord hade det blivit en mycket ful historia, hihi. men fin och megaskön är den! jag har inte ens hunnit bloggfotografera det färdiga plagget än, men det är på gång ;)

  ReplyDelete