4 January 2012

2011, part two.

maj. med systrarna bakade vi en tårta åt mamma på morsdagen; det som skulle vara vitsippor såg mest ut som stekta omeltter, haha. men gott var det! en söndag efter eurovisionen blev lillebrodern konfirmerad, sen invigde vi glassäsongen med lillasystern (alias munamies) en himla solig och varm dag på centraltorget. i slutet av maj firade vi examinationer, med bubbel en dag, och med kaffe och kaka en annan dag. tårtan på nedersta bilden var by the way sommarens godaste, blåmögelost, kolasås och melon, MMMMM.
maj1

maj2

maj4

maj3

maj6

maj7

maj5

juni. första helgen båtade vi över till stockholm. det var en så varm och mysig weekend, vi åt gott (bland annat uteserveringsfrukost), sov gott (i vasastan) och drack gott, och jag kom hem med snyggaste solbrillssolbrännan, som sig bör när man varit ute och turistat. genast efter stockholm, var vi och hälsade på jussis färska lilla systerson (som nog egentligen hann födas i maj), sedan fick jag möjligheten att pröva på bröllopsfotografering, och konfirmationsfotografering - och det gick tacksamt trots att jag nästan hann avlida av nervositet (jag var nervös i flera veckor speciellt innan bröllopet). när det var överstökat, firade vi världens lugnaste midsommar på en strand med en fin midsommarbrasa.
juni sthlm

juni frukost

juni loka

juni bebis

juni bröllop

juni konfirmation

juni midsommar

juni mygg

juli. i juli kom nog årets vändpunkt, för jag fick äntligenäntligenäntligen jobb! rågilla läget! julijordgubbarna gick åt till margeritor och till vitchokladkladdkakan och muffinstopping. det blev lite mera konfirmationskalas (och bildknäppande och jordgubbstårtor), och en kväll stod the ark på centraltorget och sjöng sina avskedssånger. vi smygtittade utanför tältet, ihop med lite bubbel och roligt sällskap. en helg då det var så bövelens varmt, var vi och husvagnscampade med familjen. det var varmt, myggigt och regnigt. sen blev det dop för jussis systerson, och den månaden var nog avslutningsvis en hemskt trevlig månad, inte minst för det nya jobbets skull.
juli

juli margerita

juli kladd

juli muffins

juli ark

juli jordgubbstårta

juli grillat

juli paraply

juli dop

juli self

augusti. i början av augusti anlände min nya kamera, och i samband med att den kom, fick jag någotslags kamerahandikapp. jag har knappt tagit några bilder i augusti. jag jobbade mest, men en helg bjöd jag och jussi våra minsta systrar med oss till särkänniemi. jag åkte typ två gånger och är sedan dess traumatiserad för resten av mitt liv. jag mår illa vid bara tanken, fortfarande, hehe. sista sommarmånaden avslutades med de sista margeritorna och asgod kokoslikör med roliga vänner, och augusti var fortfarande den tiden av året då hemmet ännu badade i solsken dagarna i ända (till skillnad från nu, januari, då man får lägga i ISO 3200-växeln för att överhuvudtaget få en bild utan stativ, surt). det var tider det.
augusti särkänniemi

augusti syster

augusti margerita

augusti kokos

augusti säng

7 comments:

 1. Härliga bilder!!! Var jobbar du annars? //Terese

  ReplyDelete
 2. tokgillar bröllopsfotografiet!
  och alla andra med, men speciellt det ;)

  ha det bra bästa Lotta!
  kram, Paula

  ReplyDelete
 3. terese: jag jobbar på elixia, på barnpassningen! och hördu förresten, så fort du fått tag på blogginspirationen igen, så ska du se till att starta upp en ny blogg (helst redan idag, om man får önska) ;)

  ReplyDelete
 4. Vad mycket goda tårtor och sånt!

  ReplyDelete
 5. Men Lotta, där är du, här är du! Ursäkta att jag bara svarar på din kommentar nu och inte läser igenom ditt inlägg, ska återkomma..älskar både dina ord och bilder..fattar inte hur jag kan känna mig så connected med dig när vi liksom...inte känner varandra. Du är speciell för mig. Blir du rädd för mig?

  Vissa gånger, typ måndagar varannan vecka nån liten stund kan jag t om se själv hur illa det är...nu är problemet(?) att sjukhuset bara kär med typ, motiverande samtal och väntar på att jag själv ska bota mig..OM jag kunde det skulle jag inte vara såhär sjuk nu!! Blir så ledsen. Men går jag ner 1.5-2 kg sätter dom däremot tvångsvård, pang bom?! Varför finns det inget mellanting, vad ska jag göra? Gå ner lite mer i vikt antagöigen

  ReplyDelete
 6. Mina hjärnspöken har aldrig varit såhär starka förr, står helt maktlös..klarar det inte själv :( tragiskt. Kan inte ens fatta att mitt BMI (14 nåt) skulle vara så särskilt lågt...fan vad äs är jobbigt, att man inte fattar själv...känner hur kroppen snart inte orkar mer. Usch.

  Åååh ja vi måste träffas nångång, hoppas jag..tar mig ur det här... Skulle jag kunna få skriva ett brev till dig med min smörja i? Skulle behöva få prata av med mig nån som fatta..kan du skicka din adress isf? Har inte kvar din tror jag, mitt rum är en enda röra..

  ReplyDelete
 7. Och jag vet inte var din adress befinner sig i det. Du får ursäkta mina konstiga kommentarer nu, både att dom är uppdelade och består av felstavningar, konstiga meningsbyggnader och fel ordval..jag sitter vid en iPad som lever sitt eget liv och ändrar hejvilt och sen funkar det inte att ändra det. Usch jag är så fruktansvärt ledsen idag.. Fy fy fy fy, orkar inte.. Vem ska trösta knyttet osv. Hur mår du, min fina? Hoppas bra. Kram

  ReplyDelete