18 November 2010

en hyllning

i denna blogpost hyllas åke, som sover om dagarna (sömnfasen inleds minuten efter att frukosten blivit serverad och konsumerad) och för ett sådant jävla hallå om nätterna (sömnfasen avslutas sekunden efter att han försäkrat sig om att: ja, ljudet från köket tyder pangsäkert på att det är dags för kattkvällsvard) att jag går sömndrucket rycker upp ur sängen en miljon gånger per natt för att försäkra mig om att det även denna gång bara var åke, och inte tvättmaskinen som exploderade, en tjuv som bröt sig in genom fönstret eller taket som rasade in. men visst hörrudu! whatever makes you happy!

akchill1
detta är alltså åke (om någon någonsin missat det). som 99,999999% av alla andra hemmakatter finner han stor tillfredställelse i att få och lägga sig tvärs över ett färskuppslaget litterärt verk av vilken typ som helst. även den allra yttepytteminsta pocketbok. även om det så växte kaktustaggar över hela siduppslaget. inget går upp mot att chilla över ett bokuppslag!

akchill9
ibland är det dock omöjligt att lägga sig över boken ifall fallet är att någon håller upp den för att läsa ur den. man kan ändå göra sällskap, vettja, och vänta på sitt tillfälle!

akchill4
när åke var liten (dvs för ett år sedan) gillade han att sova såhär till exempel. till spisens eftervärme. ansvarsfullt av mig, jag vet. tack.

akchill6
nu när han inte längre är liten utan stor och snarare gigantisk, så är badrummets handfat den klara favoriten. spelar ingen roll om någon just lorrat en munfull tandkräm i vasken och precis är på väg att gurgla listerine - dit med dig bara om du känner för att sova där just i den sekunden! och vad är väl lite blå tandkräm i den vita pälsen!

akchill
och ifall jussi försöker ligga blickstilla på sängen för att köra in sin nya pulsmätare, så är det väl den prefekta platsen att middagslura på. OBS. glöm inte att se förnärmad och upprörd ut när jussi två minuter senare stiger upp och går sin väg.

akchill3
givetvis finns tvättvikning till för dig, åke. dom halvklara klädtravarna är perfekta teddybears att somna intill. lite katthår över ren tvätt är väl en världslig sak. otvivelaktligen.

och den skönaste sovpositionen förstås:

akchill7
akchill2
akchill8
akchill5
akchill10

åke tackar för sig, och vill betona att bilderna endast är några få på miljonen likasinnade bilder.

7 comments: