26 November 2010

fredag och copyright

åh, så skönt att det äntligen blivit fredag. jag är blek som en tandrad och trött som en leverpastej, och det känns som att någon rotat med en metallkratta i hela skallen på mig - vilket faktiskt är halva sanningen. det är liksom lillajulshelg på gång, och jag undrar ifall min trötthet kan ge vika för lite kålrotslåda och morotslåda och glögg och pepparkakor (och ett biosalongsbesök?).

förra helgen hade vi pyjamasparty. nästan. för vi bäddade upp soffan i vardagsrummet, köpte hem en familjepizza med massor av ost och såg på Happened in Vegas i takt till att vi låg under täcket och åt pizza. sen somnade vi och sov som krattor i den urdåliga sofasängen, hoho.

friday

och en bra länk!
kryddburken.se hade tidigare i veckan skrivit ett bra inlägg om copyright och upphovsrätt - läs!

ibland blir jag galen över bloggar där bloggaren utan både respekt och samvete använder bilder utan källhänvisningar, utan "okänd källa"-noter, till och med utan den uppenbara informationen om att det verkligen inte ens är bloggarens egna bilder som används. jag menar - hur satans svårt kan det vara att i stunden man sparar ner en bild på sin dator, ta en snabbkoll på bloggadressen och exempelvis namnge bildfilen till själva bloggadressen. en fil med en nedladdad bild från weheartit kan väl få heta weheartit_(nummer). och en bild från flickr kan väl få heta flickr+användarnamnet. sen är det nemas problemas att komma ihåg adressen vartifrån man snott bilden när man väl ska använda den på sitt egna place. nej, det är verkligen inte svårare än så.

4 comments:

 1. Ett intressant inlägg, många som inte tänker på detta!

  ReplyDelete
 2. Bra blogg du har och supersnygga bilder!!
  H. oxå en kattmamma (som ville kommentera dom underbara kattbilderna nedanför men blev nåt konstigt med kommentarfältet...)

  ReplyDelete
 3. cranberry gin! // jåååse

  ReplyDelete
 4. Fina bilder o roliga inlägg :-)

  M @ Lit de Parade

  ReplyDelete