23 June 2011

smultrondricka

smultron

smultron 2

dehär finingarna växer vid terasskanten på vår bakgård. ledsamt nog så hann de flesta av smultronväxterna torka ut under den heta veckan i början av juni (jag hajade skadan först när den var skedd), men det lilla som finns kvar är tacksamt nog. oturligt nog så tror jag att skatorna gillar dem ännu mer än vad jag gör, de är mycket snabba på att norpa åt sig dom mogna bären. det bästa vore ju en pannkakstårta med smultron i, midsommarn och sambons namnsdag till ära.

1 comment:

  1. hello one of my favourite bloggers. oj, ingen aning om varför jag just skrev på engelska..eller jo, såklart! jag håller på att läsa en bok på engelska och jag la den just ifrån mig en stund, så nu gick det av bara farten att skriva på samma språk. nåväl. jag mår inte så bra, och det är tragiskt men sant. om man måste göra nåt åt situationen i samma stund man erkänner att man är fast och dör, så tar jag tillbaks det jag nyss skrev. nej men..du fattar nog..hur det..är..ja..känner väl att övriga förklaringar är..överflödiga. min mor sticker små kommentarer åt mitt håll inimellan om "snart blir det här jäkligt mycket allvar" och "jag har hittat ett bra behandlingshem här, snart tvingar jag dig" yada, men det är långt mellan kommentarerna och mina föräldrar är tröga med allvarliga saker (bless them, dom har SÅ mkt annat skit..låter ju som dom inte bryr sig så jag sticker in den sido-kommentaren så du inte tror nåt annat)..nåväl, så inget lär hända med det. jag är liksom..fast..men du vet när äs-sidan bokstavligen INTE LÅTER en göra nåt annat än lyda dess röst? SÅ jäkla FAST..kan bara skriva/nämnta det lite vagt öht här, till dig..för att du inte,,typ,,kan göra nåt åt det. aja. är faktiskt glad också, men det blir ju liksom i äs:ens namn..eh.. mitt älskade syskonbarn är här just nu, älskar den lilla tjejen.

    jag har inga särskilda sommarplaner, faktiskt. och det känns rätt skönt, jag har allvarligt ingen energi till att typ..göra nåt. alls. ska DU göra nåt kul? hoppas du har och får en jättefin sommar, och att vädret blir bättre snart. det har varit regnigt ett tag nu (mysigt ändå, kanske är den enda som tycker det? haha) men nu senaste dagarna har det varit hyfsat fint och lagom varmt..innan dess var det ju FÖR varmt, jag hanterar inte hetta bra!! får solsting och känns som jag allvarligt ska brinna opp. sommar är min minsta favorit-årstid om jag måste rangordna dom...sommar-hetta specifikt. sommar-regn och typiskt nordiskt sommar-väder är bra! lite sådär lagom varmt, nån skur här och där, solsken för det mesta med lite moln..och så! annars älskar jag ju höst..och vinter..förutom sisådär 20 minusgrader-dagar, hehe.

    har du något sommarjobb, eller är du ledig hela sommaren? har du någon bra bok att tipsa om? nu ska jag nog avsluta detta nätta lilla meddelande, annars finns nog risk att du inte orkar läsa klart..ha! KRAM, lotta fin.

    ReplyDelete