30 May 2012

saturday to sunday

IMG_5069

här är en titt på helgen som var (medan vi räknar ner dagarna till helgen som kommer). om jag borde lista upp några av de bästa veckoslutena hittills i år, skulle denhär helgen lätt platsa högt på den listan. herr johansson anlände hem från holland sent på natten till lördag. vi kramades tills klockan var typ morgon, men så sov vi ändå lagom länge, åt lagomtidig frukost och skyndade iväg ut i solskenet och till stan, för att luncha på thailändsk mat. GOTT var förnamnet typ. klibbigt ris, kokosmjölk, mycket sojasås, mmm.

IMG_5056

IMG_5058

IMG_4985

sprängmätta fortsatte vi färden till mattorget som ordnades i stan, för att avrunda lunchen med franska crepes, men jag höll faktiskt på att kräkas av thai-mättnad, och kunde inte förmå mig till att köpa någon efterrätt. det ska jag bara ångra i ett år framöver, skulle nämligen i skrivande stund kunna offra min högra hand för äkta franska crepes med nutella och banan. gah!

nä, istället strosade vi runt och fortsatte sen hem med lite såpbubblor i baggaget, hade tänkt vara påhittig och sjysst mot katterna och leka såpbubblelekar med dem, men jag har nog aldrig sett den grå katten så jävla pissed off som när såpbubblorna invaderade vardagsrummet, haha, åke the white cat var livrädd för dem, och den svarta kittyn syntes inte till mer efter att den första bubblan landat och sprängt på hennes nos (haha ja, bilden på katterna är sjukt ful och bristande i kvalitén, skriv upp det!). så var det med den floppade bubbelfesten. vi tog bubblorna med oss ut i värmen istället, och där blåste jussi slut såpbubblevattnet medan jag drack slut en smarrig cranberry lonkero.

bubbel

bubbla!

IMG_5097

efter dom bubblorna cyklade vi iväg till vännerna i långtbortistan (ja, 14 kilometer ääär långt bort) för att avnjuta en mycket god grillad kvällsmåltid och heja på loreen i eurovisionen. en mycket fin kväll på en kalaskul dag. när loreen kammat hem vinsten och (nästan) alla lonkeroflaskorna var tomma, satte vi oss på cyklarna och cyklade åter hem. mycket uppfriskande att cykla hem i den fräscha och kyliga nattluften, och mycket gott att däcka hemma i sängen på två röda med dödströtta ben nångång mycket sent på lördagsnatten / alternativt mycket tidigt på söndagsmorgonen.

IMG_5145

IMG_5153

IMG_5160

ett år

kalas
för att avsluta det fina veckoslutet, var vi och firade jussis systerson på hans 1-års dag på söndag. fint väder, mysigt mumintema, helvetes mycket mygg och sjukt god jordgubbstårta = ett tio poängs kalas!

No comments:

Post a Comment