4 May 2012

valborgsmässoafton i stockholm

hur man påbörjar en lyckad miniresa (med att skåla in stockholm med fresita i picnicglas redan i bilen på bäg till båthamnen, förstås) (och ja, chauffören drack 'bara' hallonläsk).
IMG_4658

hur man reser
IMG_4669

IMG_4682

IMG_4732

vem man reser med
fin

IMG_4692

vad man äter (båtens lilla restaurang bjöd på förvånansvärt god mat, med massa sofistikerade finheter, haha. min pizza var exempelvis med kronärtskocka, svartrot, bifftomat, tryffeltapenade och rucola, inte illa pinkat liksom! mycket smarrigt. till efterrätt beställdes avocadosorbet med kokosmaräng och jordgubbar i chilimarinad. också mycket gott, särskilt sorbeten! dom övriga matbilderna blev litegranna lidande eftersom vi a)hade så roligt att vi glömde äta särskilt mycket b) var så hungriga när vi väl åt, att tömma tallriken på två röda var prio ett framför att fotografera maten, hehe)
IMG_4715

IMG_4720

IMG_4725

IMG_4817

hur man mår (svar: SOM EN KUNG)
IMG_4867

bilder man tar för att man är turist
IMG_4739
sthlm miniature

IMG_4749

IMG_4764

IMG_4880

IMG_4853

IMG_4757

gamla stan stockholm

IMG_4857

vad man dricker (man dricker allt läskande som bjuds på uteserveringarna, förstås. plus någon taxfree-dricka där runt klockan sju på morgonen när man väl kommit i hamn (mycket intressant om än förbryllande att skåla med breezer den tiden en måndagsmorgon hahaha, herregud också), lite outsider-feelis på den stackars sista bilden med waynes underbara chailatte, eh).
IMG_4745

IMG_4840

IMG_4836

IMG_4746

resans ändamål och höjdpunkt (en things-to-do-before-i-die-punkt avcheckad från listan! så fantastiskt vackert som man bara kan tänka sig att det är. det mest fantastiska vore ju om man kunde ha hela kungsträdgården och alla körsbärsträd för sig själv ett litet tag, utan alla de där miljoner andra människorna som trängdes där med oss, men jag känner att jag nog bara får hoppas på att ha ett liten egen körsbärsträdsodling i min egna ensamma trädgård nån gång senare i livet.)
IMG_4810

IMG_4804

IMG_4783

IMG_4806

IMG_4794

vad man köper med sig hem (lilla fina dalaponny. i know. och hur alla dedär fantastiska sakerna så som geléhallonschokladen, daim rocks och pops smakar, ska jag inte ens gå in på. för jag går in i nåt euforiskt transtillstånd när jag tänker på alla godsakerna som ligger och trycker i köksskåpena, höhö. MMMMMM, VAD GOTTGOTTGOTTGOTTGOTT. förutom de nååågra hundra kronorna som lades på choklad och grejer, så var jag så illa tvungen att kånka hem både 1 & 2 & 3 lagerhaussouvenirer också. jackpot!)
IMG_4896

IMG_4884

plopp

gul dalahäst

sådärja! det var den roliga, soliga, härliga minitrippen till stockholmen i ett nötskal. så mycket kärlek till den staden, till körsbärsblommorna, till dalahästarna och inte minst till det allra, allra, allra bästa resesällskapet.

3 comments:

 1. Ah, tykkääntykkääntykkääntykkääntykkääntykkääntykkääntykkääntykkääntykkään! Muistot on niin lämpöiset matkaa kohtaan, joko kohta voidaan mennä takaisin?

  (+ kaipaan niiiiiiiiiiiiiiiin sitä ihanaa mekkoa MQ:sta)

  ReplyDelete
 2. Åååå, nu längtar jag till Stockholm. Vilka fina bilder du tar!

  ReplyDelete
 3. Fina bilder! Jag älskar också dalahästarna, blev överlyckling när jag fick en i present :)

  ReplyDelete