vispa först ihop äggen, sockret och vaniljsockret för hand.
inte poröst, utan bara alldeles lätt.
häll mjölken i det smälta smöret,
och vispa ner blandningen i skålen med ägg och socker.
rör ihop mjölet, bakpulvret och kakaon,
och rör ner det i skålen med ägg- och mjölkblandningen.
rör slutligen ner mariannekrosset.
klicka smeten i små muffinsformar, det blir cirka 15 stycken.
grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
akta för att glömma tiden, det resulterar i torra muffins och sådana vill vi ju inte ha dem.
låt muffinsen svalna ordentligt innan du brer frostingen på dem.
till frostingen ska du först röra ihop det rumsvarma smöret med färskosten.
sedan lägger du till florsockret och rör om tills frostingen är slät
(du kan givetvis lägga till mer florsocker om du vill göra frostingen fylligare).
låt den stelna till i kylen medans muffinsen svalnar,
så den inte är så rinnig och svår att hantera.
sedan är det ju bara att bre på och dekorera med mariannekrosset - avot!
muffinsen blir fylliga, smarriga och lagom kladdiga - precis som muffins är som bäst!
tips: man kan givetvis använda sig av butikens färdiga mariannekross,
men det blir bättre om du gör krosset själv.
tryck på karamellen med undersidan av en sked så mosas mariannen enklast.
krosset blir härmed grövre och ger muffinsen mycket mera smak och knaprighet!
men det blir bättre om du gör krosset själv.
tryck på karamellen med undersidan av en sked så mosas mariannen enklast.
krosset blir härmed grövre och ger muffinsen mycket mera smak och knaprighet!
ohh va gott... jag har en tupperware multikvarn som jag brukar krossa marianne i :) den är den bästa tupperware-produkt som finns, kan ju krossa allt ju :P
ReplyDelete