8 February 2011

vegetarisk paj


vegepaj

börja med att vrida upp ugnsvärmen till 200 grader.
knåda ihop smöret och mjölet, tillsätt sedan vattnet och slutligen osten.
tryck ner den i pajform (storlek 24cm är lämplig), stick hål i pajbottnen med en gaffel,
och kör sedan in i ugnen i cirka 10 minuter.

till fyllningen ska du först tärna löken och paprikan,
och steka dem ett litet varv på stekpannan. ungefär sådär tills löken blir guldgul.
rör ihop matgrädden och färskosten och rör sedan ner äggen och mjölet.
pressa ner vitlöken och rör i den rivna osten, de tärnade tomaterna, lök-paprika-blandningen och kryddorna.
häll sedan fyllningen i det förstekta pajskalet och kör in i ugnen.
låt pajen gräddas i 20-25 minuter, tills ytan blivit gyllenefärgad.

grattis, du har nu åstadkommit något fantastiskt - nämligen världshistoriens godaste vegepaj!

tips: det är lätt att variera fyllningen med lite fantasi. kör med lite spenat eller broccoli exempelvis!
det är minst lika lätt att ge smakvaration åt pajen genom att använda olika smaksatta färskostar.
och på tal om färskost, så gäller det att ta det lite lugnt med saltet i fyllningen,
eftersom både färskosten och fetaosten ger den smak.


5 comments:

  1. Gosh, jag borde kika in här oftare! Älskade inläggen men finbesöket, och frukostbilden med den oinbjudna gästen var ju supersöt.

    Sv; Ja, jag hade också missat det om jag inte kikat in damernasvärld.se. Det är sjukt lite reklam om dem med tanke på att de ska börja säljas nu i februari. Hittade knappt något om det på marimekkos eller converses sida, jag fick ta bilderna från DV.se.

    ReplyDelete
  2. Oj, den verkar ju supergod! Den ska jag testa, verkligen! :) //Terese

    ReplyDelete
  3. det där lät skitgott, förutom att jag inte klarar av äggstanning i någon som helst form. kanske testar denhär nångång om hundra år ändå - har aldrig provat det i kombination med färskost.

    ReplyDelete
  4. Namnamnamnam, ska SÅ prova det där på söndag.

    ReplyDelete