18 May 2011

electric banana band

bakery

jag gjorde försök på att höja livskvalitén lite grann, och lyckades med det genast jag steg ut genom dörren. det hade nyss regnat ute och det doftade ungefär sådär gott som det bara kan göra efter ett sommarregn. jag strosade ner till citymarket i sällskap med den friska utedoften, och i citymarket gjorde jag ingrediensinköp för stundande muffinsbak.

en timme efter muffinsbaket kan jag konstatera att
a. man kan drabbas av ett rysligt illamående och magknip av att vräka i sig smeten hursomhelst (samma visa varje gång)
b. muffinsmet med banantwist smakar fruktansvärt gott (det hade jag väl aldrig trott)
c. det faktiskt finns muffins som är goda även utan creamcheesefrosting (det hade jag väl aldrig heller trott)
d. muffinsen liksom no way hade kunnat bli fulare än de blev, haha!

muffinsen var liiite för maffiga för att en yttepyttepappersform hade orkat hålla ihop kakan, även om det såg lovande ut när jag körde in dem i ugnen. redan två minuter senare var muffinsformarna long gone och hela ugnsplåten var en enda stor muffinsmet, hehe. men det var faktiskt ingen större skada skedd - eftersom bakverket ändå inte är på väg att bjudas på så gör det inte nåt att muffinsen så att säga inte precis har det fördelaktiga utseendet på sin sida - för FY BUBBLAN vad goda dom blev. jag vill återkomma med receptet sen när jag fått till ett fotograferingsbart praktexemplar på bakverket.

nu undrar jag förstås ifall inte herr johansson vore alldeles jättepepp på att ta en tur till ikea ikväll för att inhandla en riktig muffinsplåt? plåten vore nämligen den uppenbara lösningen på det onvanstående problemet, hehe, otippat va.

1 comment: