9 May 2011

morsdag

morsda
i lördags åkte vi upp till österbotten för att fira morsdag. lillen hade gjort den finaste morsdagspresenten på dagis! hon kunde förståeligt nog inte hålla sig från att hela tiden se till växten som stod gömd i hennes leksaksgarderob, och väntan till att väcka mamma på söndagsmorgonen var evighetslång för lillen med elden i baken.

mordags
jag och de två lite äldre systrarna bodde nere i bakstugan på lördag (medans resten av gänget kollade hockey) och bakade tårta, på söndagsmorgonen gick vi upp tidigt för att dekorera (nej, tårtan är inte dekorerad med vitchokladomeletter, det ska föreställa blommor, hehe). och jo jag vet, tårtdekoreringskarriären up next, höhö.

morsd
vi väckte sen den stocksovande mamman med frukost på sängen, några kort med fina dikter som sytrarna klippt och klistrat samt presenter i form av muminmuggar (exempelvis den med frukostkaffet i!). efter morsdagsfrukosten åkte vi sen hem för att se till katterna som pallat de senaste 18 timmarna på egen hand (utan att skita i hörnen, äta upp all mat och riva sönder soffan). efter en snabb mellanlandning hemma åkte vi sen ner till jussis föräldrar för att fortsätta firandet av morsdagen. typiskt nog kryllade skogsdungarna där av vitsippor, som jag inte sett röken av tidigare den här våren (bara blåsippor ju!), men jag hade glömt kameran hemma. jussis systerdöttrar plockade femton buketter var på ett ungefär, och sa att det vore det perfekta stället att bo på om man ville leka bröllop varje dag. sweet. ungefär som såsdjuret på muggen ovan.

No comments:

Post a Comment