30 July 2009

åke med åket
titta på den här söta varelsen! det är den här lilla familjens färskaste tillskott, hehe. den reste hela vägen från södra karelen till vårt nytapetserade hem i baksätet på vår bil i tisdags. han heter Åke, och är en äkta livsnjutare som inte bryr sig ett dugg om att de två större katterna naturligt fräser och morrar och är lite avvaktande och skeptiska till det lilla livet. den spinner högt, biter jussi i tårna om nätterna och äter i stort sett allt den blir serverad. våra tjejer blir serverade en påse kycklingpaté om dagen, och tallriken blir oftast lämnad kvar halvfull. imorse när patén serverades i vanlig ordning, var åke först i kvarn till att sätta tänderna i maten. och åt upp hela portionen innan de två andra ens hunnit på plats. fantastiskt!

vår semester börjar i en hotande takt närma sig sitt slut, och det är ju så lagom sorgligt. meeeen de senaste tre veckorna har varit så himla sköna, och jag har tagit ut allt det goda som givits, så det känns inte så deppigt att återvända till jobbet. och dessutom är det bara tre jobbveckor kvar tills min skola börjar (jag fick faktiskt en studieplats, ja!), fastän jag inte sagt upp mig än. det är måndagens projekt.

jag ska ta mig i kragen och gå igenom sommarens bilder, som uppgår till ett tusental stycken. och sen så kommer bilderna från bilsemestern och vår nya lägenhet. ny är den förstås inte, men nytapetserad, och det är gött. so long!

4 comments:

 1. omg vilka snygga tapeter!!! *stormgillar*

  ReplyDelete
 2. alltså nee-e lotta! igår var jag på en djurpark å där fanns massa söta små kattungar som jag bara vill smyga med hem i väskan. vill också ha en ny sötis! åke var nog väldans söt, jag vill också haaaa-aa-aa!

  ReplyDelete
 3. Grattis till studieplatsen du med :) och kul att ni skaffat en ny katt!

  ReplyDelete
 4. Åååh :D sötfinvacker ja! jag vill inte ha en katt, men har alltid sagt att jag vill ha en helvit om jag skaffar en! :D precis sådär som Åke.

  (eller en sånhär sjukt stor katt som liknar en hund... men då kan jag ju lika gärna ha en hund:p)

  ReplyDelete