22 October 2009

bananas

den här veckan har gått så snabbt och det är fredag redan imorgon, men ja ä int bitter, det känns gott åt min själ det. jag vill hemskt gärna gå på bio och hemskt gärna sova klockan runt och hemskt gärna baka en stor fet chokladkaka att livnära mig på. meeeen min ekonomi fortsätter överraska mig och ger mig inte ett dugg lösa tyglar, ohnej, den här helgen blir det nog inte gå på bio och inte att ens hyra film, på höjden får jag nog se någon gammal inbandad film på digiboxen (om man inte vill spara in på elräkningen också, då är det att rulla tummar som gäller). och vad beträffar chokladkakan kan jag nog glömma den också eftersom mina sista pengar gick åt till att köpa makaroner (för 29 cent) igår. hahaha, ja hörni, livet är lättja och lajbans.

på söndag ska man ju vrida klockan åt nåt håll, vi slog just vad om detta med jussi. jag var tvärsäker på att det var framåt man skulle vända den, jussi var stenhård på bakåt, och han hade såklart rätt men jag var ändå helt säker på att det var jag som skulle dra hem jackpotten om jag slog vad om 50 euro att det var framåt som var den rätta riktningen.

nu är jag femtio euro fattigare och femtio gånger ledsnare. jag förlorade nyligen sex biobiljetter alternativt tusen chokladkakor.

fast en gång kivades vi om vilket rör hönans ägg kommer från. jag sa att hönan liksom skiter ut det, att den använder ett enda rör till både värpning och naturliga behov. jussi slog typ vad om 500 euro att det absolut inte var så, 500 euro som jag dessvidare lämnat att sakna, så i princip kunde jag tänka att jag fortfarande ligger 450 euro på plus. ja, eftersom det var jag som hade rätt, och att det röret på hönan heter kloak (som jag dock inte visste, men som wikipedia talade om).

det finns tiotals exempel till, men ingen av oss har någonsin hjärta att begära pengarna av förloraren eller stolthet att ge pengarna åt vinnaren, och vad skulle det ändå tjäna till eftersom om jag gav jussi 50 euro vore jag ändå tvungen att låna tillbaka summan av honom nästa sekund.

lajbans var det. jag ska dra mig till sovrummet strax och tänka över chokladkakan. till exempel vilka ingredienser jag under ekonomikrisen måste smuggla ut ur citymarket under jussis oversizejacka eller några baggy adidaspants, alternativt låna en zigenarkjol nånstans ifrån. fy på mig.

1 comment:

  1. Hehe, vi brukar spela kort om vem som ska diska och sådant. Lite likadant där som er vadslagning...det svider rätt mycket när man förlorar :P Regel för klockvridningen: Vi vill ju alltid EMOT sommaren! Visst? :) Alltså svänger man klockan på hösten bakåt mot(!) sommaren. På våren vrider man klockan framåt mot(!) sommaren. Lätt som en plätt...vilket ju krävs att man kommer ihåg att man ska byta tid, vilket jag inte hade gjort om jag inte hade läst din blogg. Därmed: tack för påminnelsen! :)

    ReplyDelete