en ganska stor procent av googlesökningarna som träffar denna blogg, har sökts på orden "borschsoppa" eller "recept borschsoppa" eller något liknande alternativ. det som faktiskt utgör sökträffen är ett kalt enstaka uttalande om själva soppan, samt en länkning till ett recept på snickers.
höhö, och orsaken till att jag är en träff på ordet borschsoppa är nog för att det bara är jag och korv-göran som inte vet att det egentligen stavas borsjtj. det hade jag nog inte gissat mig till i första taget..! därför borde jag nog bjuda på en hederlig träff för dem som söker, haha. rödbetssoppan är galet god, har en skön färg, värmer mycket i höstkylan och är inte speciellt dyr. portionspriset kan till och med uppgå till 0,5 cent, my god!
BORSCHSOPPA (3-4 pers)
500 gram rödbetor (cirka tre medelsmå vill säga)
2 potatisar
1 lök
100 gram vitkål (kan utelämnas, men det går man i miste om i smakväg!)
3 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
1 lagerblad
0,5 tsk timjan
1 krm vitpeppar
salt
1. riv rödbetorna grovt med rivjärn,
skär potatisen i ganska pyttesmå bitar,
löken och vitlöken likaså,
strimla vitkålen
2. låt grönsakerna koka i grönsaksbuljongen
(1 liter vatten + 2 buljongtärningar) i cirka 30-45 minuter
3. sätt till kryddorna
och låt koka ytterligare 15 minuter
4. soppan har fått en fantastiskt fin färg
och borde osa gott, nu gäller bara att
salta lite till och avsmaka för att sedan
servera den tillsammans med tjock naturell yoghurt
(icke gräddfil, den skär sig när den värms)
höhö, och orsaken till att jag är en träff på ordet borschsoppa är nog för att det bara är jag och korv-göran som inte vet att det egentligen stavas borsjtj. det hade jag nog inte gissat mig till i första taget..! därför borde jag nog bjuda på en hederlig träff för dem som söker, haha. rödbetssoppan är galet god, har en skön färg, värmer mycket i höstkylan och är inte speciellt dyr. portionspriset kan till och med uppgå till 0,5 cent, my god!
BORSCHSOPPA (3-4 pers)
500 gram rödbetor (cirka tre medelsmå vill säga)
2 potatisar
1 lök
100 gram vitkål (kan utelämnas, men det går man i miste om i smakväg!)
3 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
1 lagerblad
0,5 tsk timjan
1 krm vitpeppar
salt
1. riv rödbetorna grovt med rivjärn,
skär potatisen i ganska pyttesmå bitar,
löken och vitlöken likaså,
strimla vitkålen
2. låt grönsakerna koka i grönsaksbuljongen
(1 liter vatten + 2 buljongtärningar) i cirka 30-45 minuter
3. sätt till kryddorna
och låt koka ytterligare 15 minuter
4. soppan har fått en fantastiskt fin färg
och borde osa gott, nu gäller bara att
salta lite till och avsmaka för att sedan
servera den tillsammans med tjock naturell yoghurt
(icke gräddfil, den skär sig när den värms)
gud vad jag saknar finland när man ser snusmumriken!
ReplyDelete