10 October 2009

en bokehtest

i onsdags bestämde vi oss för att åka till borgbacken och kolla in ljuskarnevalen på fredag. igår var det fredag och borgbacken öppnade sina dörrar klockan 17. vi siktade in oss på att vara på plats runtomkring klockan sex, fast klockan sex var vi fortfarande i matbutiken, alldeles utsvultna av näringsfattiga makaroner. vi hade osm mål att komma på 19:14-tåget, som vi i princip hann till bara för att alla tåg mot helsingfors var tio minuter sena. innan vi kom till tågstationen
-körde vi in två ristorante i ugnen och kom fram till att vi aldrig skulle hinna äta dem OCH hinna till tåget. sanningen att säga hade vi inte ens tid att vänta dem ur ugnen så vi var tvugna att ta ut dem när osten var halvsmält. sen packade vi dem i folie och i en papperspåse och tog den med oss till tåget
-sprang vi 75% av vägen till tågstationen.

när tåget sedan kom, öppnade vi pizzafolierna och åt för glatta livet. tyvärr så hade all min pizzafyllning smält fast i folien, så jag åt mest en knaprig botten med lite vattning tomatsås.

inte att förglömma. jussi hade en ryggsäck på ryggen som innehöll någa cranberry longdrinkar till mig och några öl till jussi, samt en halvfull salmiak kossu. vi drack dem inte på tåget dock, utan när vi promenerade från ändstationen till borgbacken. dock inte alla. när vi skulle in till nöjesfältet, med min stora kamerabag som såg ut att rymma tio liter sprit, stativbaggen som såg ut att rymma tio flaskor vin, papperspåsen med pizzaresterna som såg ut att rymma hundra miniflaskor och jussis ryggsäck som såg ut att rymma minst en miljon liter alkoholhaltig dryck frågade portvakten om vi hade alkohol med oss. just som jag skulle säga ja, sa jussi
-åh nej då! nej! nej!
-jasså, då antar jag att ni inte har något emot att vi kollar igenom alla era väskor?
-öh, jahaja. då är det väl bara att erkänna att hela den här ryggsäcken är full av öl, sa jussi med ett ton is i hatten, och vi vände på klacken och gömde ryggsäcken bakom lite stenar, lite gräs, och lite kvistar (ryggsäcken fanns kvar när vi kom tillbaka för att hämta den).

vi kom till borgbacken klockan 20:55 och var tvugna att avlägsna oss 21:55. det blev inte mycket tid övers till något annat än till ett par, tre slagsmål med mitt nya stativ. så därför måste vi nog göra om denna resa någon annan gång, i veckan troligtvis. nöjesfältet med alla ljusen var fint, och gav lite höstkänsla, lite julkänsla och mycket willy-wonka-känsla. åtminstone fick jag testa lite bokehfotografering som nog var det största ändamålet med besöket. och glad är jag över att jag lyckades åtminstone lite grann. lite grann.på tåget hem satt en berusad businesman i samma tågvagn som oss. hade hade tappat sin plånbok på hesburger för tio minuter sedan, var han bergis på. hela tågvagnen fick ta del av det högljudda samtalet.
-nu har ni för fan sex minuter på er att hitta min plånbok! den är tamigfan en moljon gånger viktigare än någon av de beställande hamburgarkunderna just nu! om inte plånboken hittas om sex minuter ringer jag polisen! MEN SÖK EFTER DEN FÖRIHELVETE! ge mig namnet på din arbetsgivare så ska han få höra! BAH! det namnet finns inte i någon telefonbok överhuvudtaget! nu lyssnar du: jag har aldrig någonsin tappat bort något! inte mina pengar, inte min plånbok, inte mitt pass, jag har för fan ens aldrig tappat bort min jävla morsa!

2 comments:

  1. vad föreställer bilderna? alltså vad har du bokeh:at?

    ReplyDelete
  2. bilderna föreställer egentligen ingenting, men bakom stjärnorna på första bilden finns en karusell av något slag och andra bilden är ett helvanligt ljusdraperi (tror jag det kan kallas).

    ReplyDelete