29 September 2010

flyttfågel utan holk

piettasenkatu

här är den nya lyan!
tiotals flyttlådor är fortfarande tomma, jag borde verkligen aktivera mig på hög nivå för att hinna - bara idag och imorgon kvar! jag blir så glad i magen att jag knappt kan andas när jag tänker på att vi snart bor i en så himla bra stad, att vi har ett alldeles perfekt nytt hem och att jag därmed snart kan återse mina katter som varit annorstädes i en liten evighet snart (vi tänkte att flyttkalaset kanske skulle arta sig bättre utan tre stycken nyfikna nosar överallt). efter en himla kinkig eftermiddag igår med den fasligt dementa hyresvärden och en mycket otrevlig fastighetsmäklare (som av helt okänd anledning också kom hit igår), så återvann vi hyresgarantin. big time alltså.

next: kila runt utav helvete och vara så effektiv att vilken flitigmyra som helst bleknar vid sidan om. hehe.

en miljon saker som gärna får komma till mig och det nya hemmet:

heminspr
1. ett medicinskåp - helst i detta tjusiga format! 2. skål som lånat skepnaden av dalahäst, mycket uppskattad 3. plättlägg som gärna skippar den runda formen och steker hjärtan istället! 4. lagom många olika kökshanddukar (härifrån eller härifrån) 5. en kapsylöppnare i elefantkläder 6. vetekuddar! gärna hundra stycken eller så. 7. detta nya påslakanset, men även den gula upplagan vore fin 8. blommande krukväxter 9. en fin (men inte så himla dyr va) soffa som busenkelt transformeras till en cosy guestbed när situationen kräver det

heminsp
1. även icke-blommande krukväxter, sådana som inte förgiftar en olydig katt som tuggar på dem och sådana som inte dör genast man glömmer vattna (hushållets specialite!) 2. mmmmmarimekko att sova i när mumin måste tvättas 3. och denna eftertrånade servis, siirtolapuutarha! den får nog se till att snabba på sig, jag har ju längtat ihjäl mig efter den i ett århundrade redan! 4. gärna några av Therese Senneholts fina posters 5. och till den underbara servisen passar fina glas: Socks Rolled Down från Marimekko (serien heter så fint) 6. välkommen muminkastrull 7. eftersom att det är tillåtet att mata fåglar på egen terass, skulle den här vara perfecto.

4 comments:

 1. shitpomfritt, vad sjukt nice den nya holken ser ut! Till vilken stad är det ni flyttat?

  Vasa är riktigt okej faktiskt, och väldans fotogeniskt jo. Men det skulle inte ens vara hälften så kul här utan de vänner jag har här, så utan dem vore det nog int ens hälften så lajbans. Men, summa sumarum så trivs jag nog!

  ReplyDelete
 2. hej du, det ser väl inte lite rymligt och bra ut va! är det till helsingfors ni flyttar?
  jag har också tittat på sevisen, eller delar av den, och muminlakanen och velat HA. men det är snart jul och då blir det förhoppningsvis kul!

  ReplyDelete
 3. WASSE vart ha ni flyttat? har ni köpt eller hyr ni? åh åh åh berätta för mej. ps. jag har ny blogg och vi ska oxå flytta. ds och PUSS

  ReplyDelete
 4. men åh piss vilka fina saker. ge mig alltihopa. och er fågelholk också. puss

  ReplyDelete