19 February 2010

sportlovsdags!

läget är nästan för väl för att vara sanning. sportlov! det allra bästa med den kommande veckan är att jag inte behöver så mycket som att ens tänka på att lägga min fot på ett tåg. de föreviga förseningarna har börjat tära på mitt tålamod MYCKET, och det är faktiskt inte ett dugg lugnt eller skönt eller roligt att sitta på tåg längre. i tisdags exempelvis blev hemresan förlängd med över en timme, tre stycken närtåg till richmond som skulle avgå med cirka 30 minuters mellanrum, avgick ungefär samtidigt, och givetvis tog alla passagerar det tåget som gick först, det vill på ett ungefär säga att tre tåg trängdes i ett. god it was so varmt och kvavt!

den senaste tiden har den vita lillkillen till katt fått glädjedåndimpen när jussi vaknar till jobbet om morgnarna, det vill säga runt klockan kvart i sex. nån gång efter jul hajade den det fina i hämta-skinnet-av-det-som-en-gång-var-en-skallrande-leksaksmus-tillbaka-till-kastaren-leken. det är åkes allra käraste favoritlek klockan sex om morgnarna. den har även en liten inre klocka som påminner den att det är lekdags om lördagsmorgnarna mellan 5-7. det är guld. man kastar musen, den springer efter som ett tok, leker med det i en halv sekund och rusar tillbaka med det till sängen på momangen. om man drar täcket över huvudet och inte orkar kasta igen och igen och igen till gångerna kan räknas i miljoner och åke fortfarande är lika tokivrig, börjar den studsa två meter i luften på alla fyra med alla klor ute ovanpå täcket, och jag kan inte hjälpa det - det är allra jäkla mest irriterande som finns. jag gömmer musen. åke blir så sorgsen att den nästan gråter kattårar, och mitt samvete gråter människotårar, eftersom jag nyligen släckt glädjen i det lilla katthjärtat. och jag tar fram musen.

man kan inte förklara reaktionen. om man kan använda sig av uttrycket att en liten lyckognista tänds i de små glansiga kattögonen, så är det ett helt sjujävla fyrverkeriattentat som tänds i dem. han blir hejvild och börjar jama lcykligt i högan sky och hela hans utstrålning skriker "PAAAAARTEEEEEY!!!!!!!". summa sumarum, jag har vaknat klockan sex de flesta morgnar denna vecka.

även imorse, sportlovets första inofficiella morgon. jag gjorde det bästa av situationen, och började städa och polera den här lägenheten. efter att ha dammat av varje täcke och varje kudde och varje matta i lyan, är mina händer helt utan känsel efter denna extrema fysiska prövning. nu ska det packas, för det bär strax av upp mot österbotten och familjen. och efter det ska jag bara chilla järnet i en vecka framåt. exempel på hur det går till: (obs på katten som tar det lugnt mitt i sina egen mat hehehehe - things you just don't do, vol 1)

chill 2
chill
chill 3

2 comments:

  1. ja! döp ditt framtida barn till vilja, då kommer du aldrig glömma mig :* skönt med sportlov hörredu. själv har jag ju ständigt lov, fast det känns inte särskilt "lov"-aktigt. sitter och tittar på lösningar för att komma härifrån hela tiden, men min första tanke om att fly funkar nog inte denna gång. jag = expert på att fly undan problem. i'm in some deep shit. fan att det ska vara så jobbigt att arbeta sig igenom problem lotta! och sen vill jag inte för ingen nästan verkar bli 100% frisk, och jag är hellre sjukare och smal än halvfrisk och stor. jag är dålig. hoppas du har tidernas bästa sportlov sötis. puss

    ReplyDelete