13 May 2010

flyttfågel

skolåret är finito. det känns så konstigt att nio månader har gått så snabbt, att det var augusti för ett tag sen och jag tog mitt första foto med en riktig digitalsystemkamera. det är lite knasigt att bläddra tillbaka i augustibilderna, eftersom bilderna är mer eller mindre kritiska på alla vis. jag fattade inte ett enda dugg om slutartid och bländartal, eller rättexponeringar eller ISO-tal. ja. jag ska inte påstå att jag inte lärt mig något under skolåret. den första bilden var den allra första uppgiften på ett självportätt, bilden är så feltagen att den knappt är redigerbar. den andra bilden, en av de första praktiska övningarna på att fota vatten i fiskars, jag höll på att skita på mig när jag skulle montera upp ett stativ till använding. haha. jaja. och den tredje bilden, på ekenäsmarknad vid en lustiga-huset-spegel. suvi ser ut som harry potter och jag ser ut som en förståndshandikappad mangafigur.

lousy
lousy2
lousy3

innan jag åkte hem igår, efter avslutningen, skulle jag panikprinta några sista bilder medan möjlighet ännu fanns. detta dröjde dock länge, samt att jag fick överraskande besök till självaste karis. efter en liten lonkero på ett utomordentligt fint ställe, skulle jag ta mig till tåget klockan sex. tåget var dock en timme försenat (eller rättare sagt: tåget var 59 minuter försenat, och berättigade icke passagerarna till någon ersättning för biljetten. moget, frågan om en minut!) och jag var hemma först klockan nio. mitt i dom allra mest spännande minuterna i finland-usa matchen, däckade jag i soffan. nu ska jag snabbt kila på mig lite okej-kläder och sedan försöka hitta mig själv på en uteservering med en lonkero (igen). vädret, alltså vädret...

2 comments:

  1. Ja'a, tänk att våren nu är här och förra studieåret är förbi!! Å andra sidan tycker jag att det är ett år som har gått sååå långsamt ;P Kan bara hålla med dig ang vr...kommer inte att sakna vr. Och då har du ju verkligen fått stå ut med vr så gott som varje dag, medan jag kämpat med vr 1-2 ggr/mån. Vad ska du göra i sommar & nästa år(höst)? Eller är det en ångestfråga som inte bör ställas? Ha en trevlig helg!! Kram//Terese :)

    ReplyDelete
  2. hahahah "en förståndshandikappad mangafigur". hahaha fantastiskt!

    ReplyDelete