27 October 2010

äntligen hemma med martin timell

jag känner att jag måste börja med att säga att det luktar avlopp och torkade vattenlås så knäppt mycket i den här lyan att jag håller på att gå upp i limningarna. gårkvällen gick smidigt undan där jag gjorde husrannsakan i det egna hemmet för att hitta orsaken till den fruktansvärda stanken som plötsligt kommit till medans vi var och utförde våra dagliga hygieniska åtgärder på en annan adress. jo, för jag trodde givetvis att katten i smyg skitit på nåt hemligt ställe (visade sig dock vara ett felaktigt antagande).

jo, för igår kom en badrumsremontör hem till oss tidigt på morgonkvisten och började ungefär på momangen riva upp kaklet i badrummet. detta var otippat, eftersom vi fortfarande väntade på någon som bara skulle komma och utföra fuktmätningarna (jo, för vi råkade få syn på en skavank med mycket underligt beteende i golvet och beställde hem en fuktmätning). så plötsligt hade vi inget badrum längre! lätt som en plätt och så var det med den saken!

jo, för sen smög jag mig försiktigt till badrummet där värsta orkanen höll på att ödelägga området och viskade ursäktande: "URSÄKTA, meeen... hur-länge-uppskattar-du-att-det-här-riktigt-kommer-ta...?" byggaren bob rättade till sin keps med sina skitfingrar och gjorde en proffessionell bedömning av läget genom att rulla blicken över hela placet. "vet väl inte så noga... tre veckor? åtta veckor? tio veckor?"

följande goda nyhet gick ut på att en annan främmande karl ringde på dörrklockan och räckte över en nyckel och sa att den var till "evakueringsduschen" som fanns i någon av grannhusets bostäder. jo, för då blev jag lite knäpp över faktumet att behöva duscha hos någon random granne. men jo, för då visade det sig i sin ordning att bostaden var tillfälligt tom (hurra) men att vi skulle samsas om duschen tillsammans med två andra familjer (inte hurra).

läget summa sumarum är att det inte känns så avslappnat att vara i sitt eget hem med en massa främmande byggare bobs som kilar hit och dit från hemmets ena ända till den andra med sina leriga kängor. i badrummet (som ligger brevid sovrummet) har en helvetes maskin (=en supertorkade superfläkt) dånat och mullrat hela natten (och ska fortsätta mullrandet nätterna igenom tills badrummet är snustorrt och fuktfritt igen). och nu har antaligen avloppet med tillhörande vattenlås också torkat i badrummet, för den här stanken (som kryllar runt i hela lyan) är inte helt okej. den är omåttligt lite okej.

nu är jag lite orolig och hoppas att vår disponent är en rättvis karl som inte kräver att vi ska betala den förfärliga elräkningen som jag kan bara kan tänka mig att kommer dimpa ner i brevinkastet efter att superfläkten gått an 24/7 i vecka efter vecka. brevet kommer säkerligen vara omstämplat med "greetings from hell". och jag måste ta pikavippi för att kunna betala räkningen och sen kommer jag inte kunna betala av pikavippi så jag måste ta ett nytt vippi och ett nytt och ett nytt och ett nytt tills jag drunkar i skulder och måste sitta i fängelset för resten av mitt liv, okej, KUL LIV! hejdå.

2 comments:

 1. Ååhåhåh, tack så mycket för din kommentar. Så löjligt glad man kan bli över fina ord :)

  Kramen!

  ReplyDelete
 2. HEJ WAALE ATT DU BEHÖVER INT VA OROLIG! vi ha havi en megafukttorkare i mimmis rum på i sådär fyra månader hehe då vi int hadd tagi bort nå snö på balkongeng hehe i vintrast hehe så de hadd hehe läck ner ti hehe grannarna hehe. sen då int de hjälpt me dedär torkaren så måsta dom hehe börja hehe STRÅLA väggarna så hehe vi fick int va i de rumme hehe fö de va som en enda stor röntgen int så myki hehe. så här ha vi nog havi gott om okända karlar springades hehe.

  di sko nog kompeser elräkningen då den betalats så ska ni skick den ti dedär bolage som fixar de sig... di har nog nån mätning på hu myki el som gått ti dedär...

  men ni sko kon fråg om ni sko få billigare hyra a hyresvärdn! mimmi fick 180 euro billigre då maskinerna hadd surra i fyra månader. eller om ni kan bo där så måst ni ta kontakt me ert försäkringsbolag så måst di hitt en lägnhet åt er så läng dedär pågår. (men ni måst ju beal självrisken själv, min självrisk e 150 ege) så ta reda på hu läng de ska ta å överväg om ni sko måst flytt bort så läng!

  STÅ P ER Å HA FAN ANAMMA SÅ VAR E NÅO BRA!

  nybyas josefine

  ReplyDelete