15 October 2010

cakedisaster

cups
när det senast var fredag, hälsade vi (igen) på ikea (som numera bor så nära oss att man nästan kan kila dit tills fots, fancy!). på ikea hittade jag tusen bra saker i vanlig ordning, bland annat dessa muffinsformar. så muffinsformar det var och muffins fick det bli.

cups2
herr johansson är en så knäpp människa emellanåt: han tycker nämligen inte ett dugg om kladdkakor, och eftersom jag inte kan äta upp en hel sats kladdkakemuffins själv, så vände jag istället ihop en helt vanlig chokladmuffinssmet. så att herr johansson också skulle bli nöjd och jag inte skulle äta ihjäl mig ensam.

det är sannerligen mig ett mysterium hur en människa som bakar muffins kan låta bli att äta upp nästan hela smeten redan innan den kommer i muffinsformarna. jag kan nämligen inte låta bli, den är ju så satans god! (resulterar i att man är ganska illamående av den där smeten när muffinsen äntligen kommer ur ugnen och är redo att ätas i gräddat format, nej, då vill man helst inte veta av några muffins längre)

cups3
jag följde receptet noga och troget. gjorde inget solonummer av det, så som att slarva med decilitersmåttet och istället instinktivt mäta med ögonen och känslan. höll mig också till ingredienserna, och blandade inte mjölet med havregryn eller mjölk med yoghurt eller vice versa. och i receptet stod det att de skulle gräddas i 20 minuter, så då gjorde jag ju förstås det, och ut ur ugnen kom några skruttiga torrbullar. jag blev så arg som en varg så jag nästan sprack. och så tömde jag hela plåten muffins rakt ner i soporna.

cups45
som tur var hade jag ju många muffinsformar, så följande dag spanade jag in ett nytt recept - på apelsinmuffins. hehehehe tyvärr räckte inte mjölet till den här gången, så misslyckan reparerades med potatismjöl. när smeten enligt receptet var klar, blev jag mycket, mycket fundersam över att den smakade småbrödsdeg, så jag tänkte rädda soon-to-be-småbrödsmuffinsarna med en skvätt gräddfil, och eh, ja, plötsligt hade allt förvandlats till en rinnande sockerkakssmet. success. men tro det eller ej - det blev alldeles finfina muffins av det som inte var ett dugg torra eller platta eller hårda eller fula.

när det blev frostingtajm för muffinsarna, gick det bättre. philadelphiakrämen blev precis perfekt och det blev så lagom mycket över av den, och så föråt jag mig på den och mådde som pesten och bjöd därefter bort den färdiga mufinsskörden och kan därför inte berätta huruvida det faktiskt sen var lyckat eller ej.

cups5
dom skulle troligtvis ha smakat väl tillsammans med det här fina och bra teet, men.
det får bli en annan gång.

2 comments:

  1. näää lotta jag måste ha din kattklocka! måste! den är säkert fyndad på loppis eller i någon butik som inte finns här så att jag inte ska få tag på en? va? så himla fin!

    ReplyDelete