25 December 2010

merry merry very merry

xmas2

i år firade jag min fjärde jul tillsammans med den fantastiska herr johansson. fast inget var riktigt som vanligt, eftersom jag också firade min första jul utan mamma! jag höll på att gå under där ett tag, höhö, och låg och var sömnlös natten till julafton, men på julaftonsmorgon tog vi oss an det brutalstora projektet slå-in-julklapparna-till-alla-sjuttioelva-personer-som-hör-till-jussis-familj, och efter lite panikstressande och sista minutens julklappsinköp (alltså vi snackar julklappsinköp på julafton, sju minuter innan tolv då alla affärer slog fast portarna) på grund av dålig tomteorganisering, därav den bortglömda jullkappen, så satte vi oss i bilen och slog oss ganska mycket senare ned vid ett dukat julbord hos mannens föräldrar. potatis, morotslåda och kålrotslåda = måste vara årets höjdpunkt.

xmas1
eftersom en arla julkyrka väntade oss på juldagsmorgon, var vi ganska tidigt i säng. men inte allt för snabbt dock, efter julbastu och julklappsöppning hann vi spela en rejäl omgång party alias. jag och jussis bror var team unbeatable (obs. möjligt att jag missminner och därmed överdriver min aliasframgång).

xmas6
givetvis är jag fullastad av diverse konfekter och julgodis. speciellt wienernougat. jag mår lite illa vi bara tanken, hehehehe.

xmas4
mina favoritjulklappar var nog ett par mörkbruna vantar som jussis yngsta syster stickat åt mig, sweeet!

xmas3
samt den här hemlighetsfulla papperspåsen som innehöll dofter av blodgrape, min favoritfrukt!

xmas5
och sen blev jag galet glad över ett paket som var av jussis mor. uti paketet fanns dessa två muminskedar;
dom är så hjärtligt välkomna till mitt kök!

nu blir det fortsatt mys i traditionell julklappspyjamas, pepparkakor + brieost samt film, christmas carol! gilla-la-la-la läget, gooo juuul!

1 comment:

  1. Vilka fina bilder du tar! Jag blev verkligen tagen =)
    Jag tar också bilder, men inte lika fina som dina.
    Du kan gärna besöka min blogg
    Lycka till i framtiden =)

    ReplyDelete