11 December 2010

julklappsinköp!

idag skulle vi morgonpromenera, skrubba bastun ren, inhandla 155% av alla julklappar, klippa klistra och limma med julkorten, tända ljus, baka pepparkakor och dricka glögg.

idag har vi: spenderat 4 timmar på ideapark med resten av jordens befolkning (alltså jag skämtar inte, vi hamnade först i en mycket förvirrad trafikstockningssituation och därefter hamnade vi på ideaparks sprängfyllda parkering och därefter hamnade vi inne på ideapark som var så fullproppat av människor att syret nästan tog slut) och köpt tre stycken julklappar.

japp, tre stycken julklappar av cirka minimum tjugo julklappar. på fyra timmar.
ideapark en lördagseftermiddag två veckor innan jul var verkligen inte drömscenariot precis. tanken på pepparkaksbak får mig att svimma av utmattning.

men på tal om julklappar (kan någon tipsa jussi och säga till honom att den där pyjamasen är fruktansvärt viktig för mitt mentala mående?)

list2
1. kära tomten, jag önskar mig leila lindholms piece of cake! dyngkåt och hur helig som helst är ju också välkommet, samt muminserierna i engelsk upplaga 2. en litenliten mp3 i det allra primitivaste och hållbaraste format man kan tänka sig (bäste tomtefar, inte en ipod och inte heller en zen med gigantisk färgdisplay, jag får spader av sånt) 3. presentkort till lush! jajaja? ja! 4. tjocka superabsoberande kvalitéhanddukar som håller i bruk (gärna i svart eller rött, gärna marimekko, gärna ett tjog men en går också bra, hehehe) 5. och en pyjamas såklart. om du kunde uppfinna en pyjamas som kunde micras varm som en vetedyna eller som alternativt kunde värmas upp med elektricitet, som en värmefilt från obhnordica ungefär, så vore jag hemskt tacksam. klart jag önskar mig en sådan där värmefilt också. för att överleva vintern. huuu.

list
1. ett litet stycke taika från iittala (gärna stora temuggar, välkomnas varmt) 2. ett stycke pippitröja i skön storlek. alla sköna stickade plagg välkomnas varmt. även stickade långkalsonger 3. och tvärsäkert önskar jag mig ett stort ekologiskt mumintroll att ha bland soffkuddarna! 4. det finns sjuttioelva fina bäddset, men isbjörnspåslakanet är hemskt tilltalande. fast tomten. ifall det känns för dyrt, så funkar det bra med det här också. (fågel- och stjärnprydnaderna härifrån)

p.s. goda nyheter.
igår kom posten med två stycken vänner till Charles från Dalarna!
återkommer med bildmaterial.

2 comments:

  1. men vad gör du ute i affärerna å julshoppar??? sånt sköts smidigt via internet ju! tror inte jag inhandlat en enda julklapp irl i år, haha.

    ReplyDelete
  2. fin önskelista förresten. för några år sedan när jag önskade mig en superfin marimekko-kudde beställde mamma den från en webshop...men det måste ha blivit något fel där på vägen för webbshopen skickade samma tryck som på kudden MEN PÅ ETT HELT PÅSLAKANSET. förstår du hur glad jag var??? påslakanset för 900 hör inte till vanligheterna i min värld.

    ReplyDelete