19 April 2011

brownieday

hallonbrownie

förra veckan, när herr johansson låg och tråka under täcket med illamående och magknip, så ställde jag till med browniebak. tanken var att laga marmorerad hallonbrownie. det verkade så sjuuukt gott med en riktigt kletig chokladbrownie med hallon och en creamcheesetopping.

grejen med mitt slutresultat var, att min bakform var lite mindre och att jag kanske borde låtit den gräddas någon minut längre. för det blev verkligen värsta kladdkalaset av brownien, haha. inte så att det gjorde mig nåt förstås eller smaken på kakan heller, men den var allt annat än lätt att hanteras med, skära upp och äta renfingrat och sådär.

därtill gjorde jag ett totalmisslyckande i själva marmoreringen, jag fick inte till det (observera den påtagliga frustrationen)! halva kakan såg ut som svart-vit kaosexplosion där jag gått lös med kniven i smeten. men vad gör väl det trots allt, det var inte meningen att bjuda någon på kakan, så tills nästa gång får jag öva och göra bättre ifrån mig, hehe.

för en nästa gång blir det förstås, det var så fantastiskt gott trots det kapsejade utseendet! jag befinner mig nånstans i sjunde himlen varje gång jag smyger till kylen och knycker en kakbit (sisådär fem gånger om dagen, den räcker ju lagom länge eftersom det bara är jag som äter, hehe).

receptet (click!) på den marmorerade hallonbrownien tog jag av fina maria!

5 comments:

 1. Mums!!! Det där ser smarrigt ut!

  ReplyDelete
 2. Huvudsaken är att det är gott :)

  ReplyDelete
 3. noomm vad gott det ser ut, måste definitivt testas nästa gång jag tar fram bakhumöret!

  ReplyDelete
 4. guvagott det ser ut hörredu. mina favoritsånadärmjukkakor är morotskaka och kärleksmums. så jälla GOTT.

  ReplyDelete
 5. Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig när man bakar, det har jag också konstaterat vid ett antal tillfällen... Men skam den som ger sig! Dina brownies ser i alla fall jättegoda ut! skulle kolla receptet men det gick inte att få fram...?

  ReplyDelete