18 April 2011

säsonginledning

vårpremiär
vädergudarna hade definitivt festat till det i helgen. i lördags tog vi bussen in till stan för att kika på roliga saker ett tag. det var sjukligt varmt i precis varje butik och gatorna kryllade av a)sköna vårglada människor och b)irriterande många riksdagskandidater med diverse lappar och papper och ballonger och karameller. så vi orkade inte tjata på med dem särskilt länge, eftersom vi båda redan var på det klara med vem vi skulle rösta på och så vidare och yadayada. så vi ringde dit jussis bror och kikade efter soliga ölterasser. c-r-r-r-o-w-d-e-d är bara förnamnet, gosh vilken jäkla trängsel, på precis varenda ställe! vi orkade inte heller ställa oss i evighetsköerna, utan traskade på tills vi hittade den minsta terassen med precis tre lediga stolar. och den där tranbärsdrycken - aaaaah, liiivet.

vårben
efter en skön dryck var, bestämde vi oss för att promenera hem från stan.
vi råkade väl ta en eller två eller fem vilopauser på dom åtta soliga kilometrarna hem.

duck
lördag + parkbänk + solbrillor + möjligtvis en flaska meloncider = dejlig dag

jols
bakom en parkbänk låg ett stycke skog, herr johansson kände att han var ute på ölhajk och blev glad.
enda som fattades var mygg, ett tält, en brasa och lite musik.

lovelyday
någon hade klistrat upp en kärleksförklaring på ett träd vi strosade förbi

tussilago
jag såg inte en enda tussilago på lördagen (som jag önskade!), men på söndagspromenaden spanade jussi in en litenliten tussilago som tappert stack upp bland allt grus och skräp i vägrenen. så glad jag blev! våren är inte helt hopplöst långt borta ändå!

blåsippa!
vi stack oss in på en randomlokal och fullgjorde den medborgerliga plikten och röstade också. när vi promenerade hemåt var plötsligt en hel skogsdunge full av blåsippor och fjärilar. kalashärligt! i finaste vårvädret var vi sedan och firade herr johanssons sju åriga systerdotter på ett riktigt ordentligt släktkalas, och träffade på hans familj och hans finafina fadderdotter.

vårpremiär2
mot kvällen fick vi en inbjudan till säsongens grillpremiär hos dom roligaste vännerna, och det tackar ju inte en vettig människa nej till. vissa åt grillad korv medan andra åt soyaschnitzlar, och till det fanns grillad halloumi och en tokgod sallad med fetaost och honungsmelon. som grädden på moset bjöds det även på en himla utsökt chokladglass från mövenpick.

sweet
sen styrde vi våra mätta och belåtna kalaskulor samt bilkosan hemåt igen. och med en fin solnedgången kan vi avsluta den hemskt sköna vårhelgen (vi förstör inte den fina helgen med att tänka på valvakan som gicks på söndagskväll, bratackpusshejdå!)

No comments:

Post a Comment