4 April 2011

gråfåret firar helg

att bara säga att helgen som gick var alldeles undert skön, är att underdriva läget. det var första helgen sen vi kom från spanien som vi haft en helledig helg, och det kändes verkligen att jag först nu landade på riktigt. härligt. eftersom det bara bor pensionärer i vårt hem, så går vi och lägger oss senast tio varje kväll (det är sant, 0 coolhetspoäng till mig), och därmed kalasade vi till helgen med att vaka ända till tolv. sen gick vi upp vid halv nio och kokade gröt båda morgnarna, hehe. därtill promenerade vi 25 kilometer sammanlagt under helgen (nej, vi lämnade gångstavarna hemma, höhö), och det var precis 24 kilometer för mycket för min ben, som idag är så trötta, onda och mörbultade att de ligger i tvångsvila tills jag fyller 25 - om tre år alltså. party!

pizzaguy!
det här är pizzaguy. han är bäst på det mesta och roligast i världen. men han är inte så bra på att få en pizzadeg att formas till en rund botten i en handvändning genom att bara slänga den i luften lite grann.

pizza
grejen med pizzan är att man ska koka upp tomatsåsen med en knapp deciliter soyakross och en halv knapp grönsaksbuljong. det gör susen. och sen får man förstås inte snåla med fyllning. och absolut inte snåla med osten. fast osten hann inte komma med på den här bilden, varen icke rädda.

appleck
sen samlade vi ytterligare några pensionärpoäng och gjorde en helvanlig och traditionell äppelpaj (herr johansson ville vara tråkjocke och avfärdade alla min förslag på supersöta kladdkakor, chokladmuffins och morotskakor). den blev fantastiskt god! så god att jag måste komma ihåg att spara receptet. tillsammans med ett ös varm vaniljkräm var det seventh heaven och helgen var därmed fullbordad.

middagen nyss bestod av tråkjockes heligaste önskemål: kållåda. den blev himla god, men OKEJ GIVE ME BREAK NU, pensionärspoängen trillar in så klirret gör mig döv. jag får kalla kårar!
men tack och adjö, och så drar vi en omgång överbliven äppelpaj på det!

1 comment:

  1. Det låter som om ni lever pensionärsliv fullt ut då med andra ord - fast kanske man får räkna bort de 25 kilometrarna då! ;)
    Pizzan ser riktigt god ut, och pajen också - får man kanske fråga efter receptet? :)

    ReplyDelete