10 September 2008

blow

okej, it can always get worse. jämfört med idag, kan man knappt kalla gårdagens motvind för blåst överhuvudtaget. den hade duktigt kämpat sig starkare under natten och blåste inte längre 100m/s, UTAN MILJONER METER I SEKUNDEN. till och med nedförsbackarna kändes som uppförsbackar och min timhastighet var cirka 200 meter i timmen.

det allra värsta med att cykla i en galen motvind, är cyklisterna man MÖTER. för dem ser cyklandet ut som en dans på rosor, de kommer i ilfart emot mig, förbi mig, och de behöver knappt använda pedalerna! sånt blir man ju jättepepp av!

hälften av vägen cyklade jag bakom en dam hade klätt sig mycket besynnerligt. denna dam, runtomkring femtio kanske (ja, jag såg henne framifrån och bakifrån, eftersom vi stannade i samma röda trafikljus), med övervikt på sisådär 10-15 kilogram, hade klätt sig i en pastellrosa OVERALL, som tagen ur the 80's. VEM klär sig i en overall redan i september, och vilken icke-för-stunden-slalom-åkande eller över-tio-årig människa drar på sig en overall och tar en cyekltur iklädd den... frivilligt??
jovars, som att den rosa overallen som satt lite för tajt på själva damen inte hade räckt, för hela kombinationen var ett kaos: på fötterna hade guldfärgade ballerinaskor (!!!!!) och hon hade kavlat upp byxbenen på sin all-over-dräkt. det såg ju snärtigt ut. barfota i en vinteroverall. sen hade hon dragit en halsduk runt huvudet, så att den fungerade som ett pannband, men resten av den på tok för långa halsduken fladdrade i ryggen på henne. haha, men fatta ballerinaskorna...

och för övrigt så är det ju onsdag, vilket innebar att min kalle anka väntade på mig hemma när jag kom hem från jobbet. jag har gjort en feta-pastasallad och väntar på att herr johansson ska komma hem med lite rispiroger till salladen. för vad är väl inte godare än rispiroger med smält ost...? ah, i like it! sen ska jag sova middag tills imorgon bitti typ.
tack
och
hej!

1 comment: