23 September 2008

chilly and hot

höstvädret är alldeles fantastiskt! imorse när jag cyklade iväg hittade jag två röda plusgrader över nollstrecket på termometern, men när jag steg ut genom valios dörrar klockan halv två var det som att sommaren upprepat sig för ett tag igen. den mjuka värmen, samt alla röda och granngula träd gjorde mig till en lyklig_flika_på_cykel_88 :)

sen kom jag hem och fick på teven efter ett tag. sen fick jag på klart vad som hänt uppe i österbotten i förmiddags och hur förtvivlatjävlahjälplösthjärtlösa människor finns det egentligen??? jag hoppas att den förbannade massakern inte ska dö den här gången, utan att han ska ansvara för sitt och för sig när han får upp ögonen igen, för han har fanimig en förbaskat stor börda på sina axlar nu. och det inträffade ju bara 25 kilometer från hemstaden ändå, och det känns sorgligt hursomhelst.

från a till ö då, så var vi och hämtade klätterträdet åt kittysarna igår och monterade upp det i typ tre timmar. det är ju inte världens mest 'blingbling'-aktiga inredningselement men det torde hålla kattklorna borta från soffa & tapeter åtminstone, och då får det nog fungera, eheheh...
efter att vi fått upp trädet igår, hursom, var det redan lite mörkt och jussi ville ut på springrunda och jag följde med på cykel. hösthimlen är verkligen underbar, jag ääääääälskar stjärnorna. himlen var vacker imorse klockan halv sex också. himlen var mest alldeles mörk och stjärnklar, men där det började bli gryningen var den violett och lite persikofärgad. ni vet sånadär saker som man lever tusenlänge på. och varför har man aldrig med sig kameran när man verkligen behöver den som mest?

1 comment:

  1. noo det är inte X, det är en utav mina bästa vänner :)

    ReplyDelete