30 August 2010

one day in early summer (2)

öst23

när det fortfarande var så hett så man small av, åkte vi bil nånstans in i karelen där den där nedrans stormen hade gått an. skogen såg lite risig ut eftersom vart och vartannat träd hade blåst av på mitten, alternativt blåst omkull helt.

öst

bland alla stormträd fanns dock min familj (och tusen andra familjer också!). det var frågan om festligheter, eftersom mamma och J firade bröllopsdag och lät nyvälsigna äktenskapet dagen till ära.

öst3

öst2

jag skulle agera kameraman, men kom fram till att spegel-bilder-på-sig-själv-bilderna var så roliga att det nog inte blev speciellt mycket övriga foton. ungefär. men det gjorde egentligen inget, för det kryllade av kameror överallt, så någon måste ju antagligen ha fått bra bilder.

öst45

öst5

vi fick sova över i deras stora och mysiga semesterstuga, stugen rymde cirka trettio sovande pers, så det var lugnt om utrymmet, hehe. jag satt på långfrukost och käkade festkvällens rester av prinsesstårtan, även om det som blev kvar nog hade räckt åt tio personer minst egentligen.


och den sista bilden är från i lördags, i lördags då det redan hade blivit höst och som därmed egentligen inte har nåt att göra med sommarmemoarerna. vi skulle köra upp till tammerfors på kvälln, och vädret var kalasdåligt, man kunde gnata fram i 50km i timmen typ. och vi råkade köra upp precis samtidigt med den första brandbilen till platsen där helgens ödesdigra bilkrasch hade skett. vi körde in precis i smeten och blev fast på olycksplatsen i en liten evighet. tacka vet jag trafikens alla yxskaft och jubelidioter, det är inte riktigt klokt.

öst4

1 comment:

  1. Tack, vad glad jag blir!

    Vilka underbara bilder du tar!
    kram maria

    ReplyDelete