2 August 2010

pink link to future

show

it all

åh herregud vad tråksamt att försöka hitta på något att göra för sig själv utan manskompanjonen. förutom att jag till intresseklubbens stora glädje löst cirka hundra sudokukryss och ätit mig ond i magen på jussis lösgodis, så har jag försökt skrapa magen full av magsår på rekordtid genom att kika på lägenheter OCH jobb. vi har i en evighet planerat att byta ort till något lite trevligare än den vi bor på just nu, och nu ska vi äntligen försöka engagera oss. jobb är ett stressmoment för sig, vad ska jag göra i ett år framåt tills nästa höst...?!, men det här med lägenhet, ååååååååh!! det är klart att det kostar mer i en större stad, och det är klart att fler människor söker bostad i större städer, men jag vill inte nöja mig med ett litet ruckel utan kattvänlig balkong som man inte får måla väggar i och sådär. jag vill helst hitta en lägenhet där jag kan och vill bo i några år framåt, tills det blir aktuellt att köpa hus eller sådär.

och jag är inte ute efter något omöjligt, oh no. jag vill att den ska vara minst 55 kvadratmeter stor, jussi vill ha bilplats, egen bastu är givetvis okej men inte helt logiskt att få in i en maxhyra på 650 euro i månaden, katterna behöver inglasad/burad balkong och så vidare, vidare, vidare och vidare. när man söker tillräckligt så kommer det sig att man faktiskt råkar hitta några verkligt goda alternativ. om man vill hålla modet uppe kan man låta bli att kolla på hur många sidvisningar lägenhetsannonsen som kom upp nyss ungefär haft (579 stycken) och hur många som har den som första prio i lägenhetssökandet (37 stycken). stor chans att vi kommer få den?! till hyran hörde -utöver våra önskningar- gratis tillgång till bottenvånings gym samt bredband. åh typiskt!

dessutom undrar jag fasligt mycket över
a) om man verkligen vill få sin lägenhet uthyrd i det snabbaste taget, varför lägger man ut de förjävligaste bilderna på den från de allra minst tilltalande vinklarna?!
b) VARFÖR måste toaletterna i ungefär 8 av 10 lägenheter ha ljusblått kakel?! är det på nåt vis estetiskt?! NEJ?!

huvudsaken är att vi kommer oss till nya landskap innan januari 2011. det hinner nog komma upp flera lediga lägenheter under de kommande fyra månaderna, hoppas jag. MEN MITT TÅLAMOD RÄCKER JU INTE TILL. HALLÅ! NÅDIGE FASTIGHETSFÖRMEDLARE, HÖR MIN BÖN!

5 comments:

 1. åh. jag läste igenom din kommentar med ett leende på läpparna. jag blir så otroligt glad och smickrad och allting. tack. tack så hemskt mycket!

  ReplyDelete
 2. hejsan, jag har kikat igenom din blogg lite och måste säga att den är riktigt trevlig :] ursnygga bilder!

  och det där omöjliga lägenhetssökandet känner jag igen, urk...

  ReplyDelete
 3. nej, ljusblått kakel - BU! vi har vitt här turligt nog, men i en av minna förra var det ljusblått. jag vill ha naturfärger i badrummet, grönt och brunt =)

  tack för tipset om napparna, hade ingen aning om det, värsta kul! vet ju att marimekko har barnkläder, men svindyra...

  kram!

  ReplyDelete
 4. vadååå vad händer nästa höst som gör att du har ett år nu utan jobb/sysselsättning hittills? fill me in! hit me with a mail..jezzy88 @hotm..yeah du kan resten ;)

  ReplyDelete
 5. I've learn some excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you put to create the sort of magnificent informative website.

  Also visit my web site - Americas Cardroom Poker Offer

  ReplyDelete