12 May 2009

money is nothing

under den senaste veckan, har jag funnit många brister i vårt hem. vi behöver nya prylar, både nödvändiga och mindre nödvändiga. exempel på nödvändiga prylar:

- en ny gräddvit lurvig och mjuk vardagsrumsmatta (eftersom den nuvarande är från 1900-talets början, dammar som fan hur mycket man än skulle damma av eller dammsuga den, är ganska jääääävla omodern och i övrigt förstör resten av vardagsrummets inredning.)

- en ny torkställning (eftersom den nuvarande är crashbangboom efter att jussi slängt upp vår jävligt fula och jävligt TUNGA (vi snackar cirka femtio kilogram! för en matta!), tidigare omnämnda varddagsrumsmatta på ställningen. det vore som att jag lekt tjurrodeo uppe på torkställningen och sedan förvånats över att ställningen däckat ihop, gått sönder och tappat alla sina funktioner. ja, just nu är ställningen alltså vind som en väderkvarn och faller ihop om tyngdbelastningen överskrider 200 gram, dvs att vi under ett pass endast kan torka fem par strumpor eller möjligtvis en tunn t-shirt, och det går endast att placera ut tvätten på ena kanten av ställningen, eftersom vindheten gör att den annars kommer i obalans med gravitationen. men det är gött.)


exempel på mindre nödvändiga prylar:

- disneyvåffeljärnet jag dreglat efter i all evighet! (mitt eget förstånd talar om för mig att jag mycket väl kunde ha klarat mig utan denna, och att den därmed klassas som en "mindre nödvändig pryl".)

- en digitalbox som kan spela in alla de program vi missar efter att vi gått och lagt oss (eftersom vi MÅSTE gå och lägga oss tidigt om kvällarna...) på sin 320 Gb-stora hårddisk (denna var jävligt dyr och skulle givetvis ha lagts i kategorin "nödvändiga prylar" om jussi fått bestämma. men det får han inte.)


därtill kommer vårt kök snart att prydas av en fungerande diskmaskin. en mindre nödvändig pryl. dock MYCKET omtyckt och uppskattad redan nu.
därtill alla KOMMANDE (what? hade man kunnat börja spara dessa pengar redan i vintras? what?!-i-don't-quite-understand-now-i-think!) sparpengar till vår sommlovskassa.

också uppskattat att det här hela kalaset kommer gå på några hundra euro. NÅGRA JÄVLA HUNDRA EURO!
har vi vunnit en miljon på lotto? - nej.
har vi vunnit tiotusen på en skraplott? -nej.
har vi ens vunnit ett tio euros presentkort till en mataffär? -nej.
har jag några hundra euro i spargrisen? -nej.
har jag några hundra euro i plånoken? -nej.
har jag några hundra euro på kontot? -nej.

någon som kan tänka sig att ge mig tak över huvudet när vi inte längre har råd att betala hyra för taket vi bor under nu? då kommer jussi skylla på mig och mitt våffeljärn, och jag kommer skylla på jussi och sin digibox. det vet jag, eftersom vi började skylla på varann redan igår kväll.

1 comment:

  1. du är störtskön och det här är min favoritbogg. HUR GÖR DU?!

    ReplyDelete