14 May 2009

sökes: frivillig lieman

när jag blir jättearg, får jag mest lust att skrika fula saker så högt och hårt, att den man skriker till blir döv och att man själv blir alldeles hes och utmattad. men fastän skriket och ropet kittlar i halsen låter jag oftast bli. jag smäller inte i dörrar heller eller kastar saker. när jag blir arg och väljer att inte skrika fula saker åt den som gjort mig arg, så biter jag ihop tänder allt vad jag kan. senast jag var jättearg var mina gommar sjuka flera dagar efter allt ilsket ihopbitande.

idag kom lönekvittot på posten, hursomhelst, och för sjuttiosjunde (minst) gången hade chefen betalat ut mindre lön åt mig än hon borde. har satkärringen inte i smyg lagt för liten timlön, så har hon i smyg dragit av lite timmar, och jag blir så jääääävla less på hur jäääävla dryg den haggan är i grund och botten och rakt igenom. jag ringde upp henne och var jättesliskig och svarade med "Heeeej Lotta, hur har du det?". jag hatar när hon frågar hur jag har det, för hon är verkligen inte ett piss intresserad. genast jag presenterade mitt ärende för henne, blev hon skitsur, kort i orden, dumstämplade mig och talade om för mig att vi inte kan ha så liten skillnad på våra löner, eftersom hon minsann är professionell och så mycket bättre än mig på att utföra ett städjobb. därför tyckte hon att hon hade en bra orsak till att sänka min timlön. helvetes elden började genast flamma ur mina öron, och jag talade om för henne att jag skulle ringa upp facket på momangen och därefter ringa upp henne igen. hon lät ännu surare i luren, men gick genast med på att ändra lönen och betala ut ersättningen i nästa lön.

det är banne mig tur att det bara är tre månader kvar tills jag tar mitt pick och pack och går och aldrig mer behöver göra som det satmaran säger. ifall känner för att ställa upp som lönmördare, så tag kontakt! troligtvis kommer du genast bli anställd! tjäna lite fickpengar vafan!

(tre månader känns som en oändlighet just nu faktiskt och mina käkar har träningsvärk av ihopbitandet)

2 comments:

  1. haha ge mej hennes nummer så ska jag ringa och stöna åt henne! hälsningar jåsefina

    ReplyDelete
  2. men vilken kärring! hota med facket är bra att göra, fler borde faktiskt vara med där för dom hjälper verkligen till när det behövs!

    ReplyDelete