28 December 2009

cowphenomenon

fastän det har varit en kanonskön jul, känns det skönt att få trycka på forwardknappen ändå, att all knepig julstress (som jag fick min beskärda del utav i år) är förbi och att ett nytt år står nästa på schemat.

det mest roliga med julen är all mat som kan konsumeras. när min styvpappa på julannandag började snacka om att han ätit tillräckligt med skinka, potatislåda och fisk, och fick medhåll från många håll och kanter, kunde jag lugnt konstatera att jag var långt ifrån klar med mängden kålrotslåda, potatis, italiensk sallad och köret för i år. jussi har dock krävt ett par dagars paus från julbuffén, typiskt!

det näst skojiga med julen är att inhandla julklappar, och slå in dem. det minst skojiga med julen är den ekonomiska situationen den 27 december. HOLY COW hur det ser ut i spargrisen fastän jag trodde jag hållit i pengarna som vilken snåljåp som helst denna jul för att INTE hamna i den årliga ekonomiundergången denna gång, men jag är nog till och med 75000 euro fattigare i år än förra året.

alla julbilder är under progress i PS för tillfället, så dittills får dessa kattbilder stå för illustrationen. die katzen fick åka upp till österbotten och påbörja julfirandet en vecka i förväg. åke -som btw får andedräktsproblem OCH vedervärdiga magproblem av allt annat än royal canins torrfoder och whiskas chicken- var väldigt nöjd med julmaten och alla tiotals händer som i smyg matat honom under bordet med allt från smörmackor till kallrökt lax och skinfläsket.

och lika nöjd med det hela är väl jag. nu tio timmar mario kart och en promenad i minusgraderna som för en gångs skull nästan nått 0-gränsen!

xsmas

sepåke

rudexmas

harmi firar jul!

2 comments: