5 January 2010

årskrönika 2009

januari - började knapert, med de nya jobbuppgifterna som gjorde mig skyldig till att stiga upp klockan 04:00 prick på måndag, onsdag och torsdag, torsdag och tisdag var förbarmade till klockan 05:30. jag hatade verkligen att gå genom stan den tiden på morgnarna. och jag var sjukligt trött hela tiden (behöver jag tala om det?).

årjanuari

och båda tjejkatterna fick åka upp till veterinären varsin gång och bli av med den pinande oändliga löptiden, det var fina tider det.

årjan

februari - i februari hade jag långt hår och en lugg som var skön att gömma sig bakom

årfeb

och jag bakade tårtor och muffinsar. dessutom besökte vi stans café ofta och vid valentin var vi och såg james blunt i helsingfors. det var en underbar man att lyssna till.

årfeb2

mars - the hangover of the year 2009 ( om det är värt att skriva ner sånt) skulle platsa galant till denna månad och denna bild, baksmällan genomleds dock mellan fyra fintpyntade väggar på västkusten

årmars

fast det hände även skojiga saker den här månaden. jag fick exempelvis post från japan, paketet innehöll bildens muminmugg. jag har inte vågat dricka ur den förutom en enda gång. det vore alltför sorgligt ifall den gick sönder. dessutom blev det faktiskt vår så småningom i mars också.

årmars3

april - det var många varma dagar i april, och en helg satt vi ute i en vintergrå park i bara t-shirts och drack cider och rökte cigaretter och lyssnade på musik. fina tider!

årapril

i slutet av varma maj irrade jag omkring på nattgatorna i tavastehus och hade varmt och var glad, och firade valborg. all about it.

årapril2

maj - efter mycket om och men kom vi oss till tammerfors för att se the crash. efter det splittrades de, och de var tur att vi kom oss för att se dem, annars hade jag nog ångrat mig resten av mitt liv, eftersom the crash är väldigt fantastiska i noterna.

årmaj

dessutom hade det urusla jobbet gett mig en muskel på vardera armen. jag såg väldigt stark ut (not). dessa försvann dock under sommarlovet. gött.

årmaj3

vi åt på amarillo nästan varje helg. och vi fortsatte hela sommaren ut nästan, de hade den bästa maten tills de gjorde om menyn i början av hösten. nu ligger de i bojkott!

årmaj2

i juni hann jag sola ordentligt (ni vet, sådär på en strand i bikini) för första och sista gången under hela sommaren. jag brände sönder hela kroppen, och magen fick de mest katastrofala följderna av solen kombinerat med gammal solskyddskräm.

år1

men jag blev ju lite granna brun i varje fall. jag var blek som en fis lagom till början av juli, så brännan var inte särskilt effektiv.

år

juli - det var årets roligaste månad! roligaste och mest händelserika. vi hade ett 3 veckor långt sommarlov, som gick i ett snabbt nafs, och under lovet hann vi bland annat tapetsera om lägenheten, köket fick den finaste tapeten!

årjuli2

därtill flyttade en vit liten kattkrake in hos oss

årjuli

samt att vi var på roadtrip upp till norra sverige och norge. det var en fantastiskt bra resa! vi övernattade i vår bil, lagade mat på trangian, klättrade på små toppar i kiruna...

årjuli4

...och i det norska narvik blev jag fästmö! åh det var en fin resa.

årjuli3

augusti - jag slutade jobba, sa tack-och-hej till min förfärliga chef, och börja studera i karis. jag tittade på landskap genom tågfönster varje vardag, och efter augustimånad finns knappt några bilder alls på mig själv.

åraugusti

september - var en lång månad. lång och tom på händelser. vi var dock och fotade på ekenäsmarknad, to mention one thing. och jag fick min egna riktiga kamera, inte att förglömma!

årsept

oktober - och det blev höst. en fin och trygg höst.

årseptm

i slutet av oktober åkte jag på studieresa till sankt petersburg med skolan. det var en bra resa, jag såg mycket fina saker och fascinerades av lika många saker. det var en fin möjlighet att få åka till ryssland, eftersom jag saknat petersburg i flera år (nästa projekt är att åka dit med jussi). dock blev jag handlingsförlamad vad gäller kameran och tog typ inga bilder alls. moget.

årokt

november - jag blev 21, vädret blev regnigt och himla mörkt

årnov

och jag drack rekordmycket te och förundrades över tomma muggar

årnov2

december - stod för förbaskat kalla dagar och jetemyke snö.

cold5

men det innebar jul också, och det blev en rolig jul med mycket julklappsinköp tillsammans med min 4-åriga syster, tokmycket julchoklad (även om bilden är från oktober), toklånga sovmorgnar tack vare det långa skönasköna jullovet och sen blev det såklart nyår och nytt år.

fazers

det har varit ett fint år, det finaste hittills! och det är alltid bra att kunna konstatera att detta år var bättre än det föregående, eftersom det inte alltid varit på det viset. och som jag ser framemot det nya året! och året därpå! hurra!

3 comments:

  1. Va fint inlägg. Tyvärr var mitt 2009 inte lika bra :(

    ReplyDelete
  2. roligt att du gjort ett årsinlägg! huj vilka solblåsor, vill inte gissa hur öm och sjuk huden måste ha varit:o. bilden på er i norge är mygetpra!

    ReplyDelete
  3. Många mycket vackra bilder!:) Men solbrännan gav rysningar..hehe

    ReplyDelete