8 March 2010

Hälsans Kök i kycklingformat

i veckan när vi var och mathandlade till citymarket en bit utanför stan, hittade jag äntligen dessa:

hälsans  kök

jag har väntat på dem i flera månader! och det är alltid jättespännande att testa dessa nya produkter, för som med den här produkten, så är det ju flerafleraflera åååår sen jag ätit kyckling. grejen är inte den att jag på något sätt saknar det, eller någon utav de andra köttprodukterna, men nu när man kan tänka att de faktiskt är 100% ickekött, så smakar det också faaantastiskt.

senast testade vi vegebacon, och det var ju för ett tag sen, men jag gillade det inte speciellt. det gjorde däremot jussi, och sure bacon (höhö) att man få en hejdundrade god vegeminestronesoppa på det, faktiskt! och den allra svåraste att äta var sojakorven, som var den första produkten från Hälsans Kök som jag testade. men jag lovar: den där sojakorven har gett mig en smärre passion på ugnskorv med massa senap, ketchup och ost, samt pyttipanna med massor av lök och ketchup.

alla produkter från hälsans kök har varit till yttersta behag, (SPECIELLT REKOMMENDERADE ÄR BTW BURGERBIFFARNA!) men jag blev faktiskt lite besviken på kycklingen som jag väntat i långa tider på. jag rörde ner (de alldeles för stora) bitarna i en currygryta med grönsaker och det funkade nöjaktigt. och jag kan tippa på att jag stekte kycklingbitarna alldeles för lite, eftersom konsistensen på dem var lite ifrågasättbar, så jag ska nog ge dem ett till försök. dessutom tror jag att de skulle passa mycket bättre i en sallad eller som tacofyllning än i grytan.

förpackningen gick ju dock på nästan 400gram och den var billigast av alla HK-produkter. så den tjänar ett litet plus för det.

1 comment:

  1. Jessica/acissey15 March 2010 at 16:33

    har du provat vego-kycklingen från märket veggo? nä, inte jag heller. men du kan ju prova dom annars vettja!

    ReplyDelete