28 March 2010

räven över isen

nice trip to hell

igår satt jag 13 timmar i bil och avverkade nästan 800 kilometer utan något stadigare syfte. i baksätet satt stundvis några aspackade människor som alla var 30+ och gillade att höra på saker som Popeda, Stella, the Baseballs och Neljä Ruusua på skyhög volym. och hörni, det är överskattat att vrida ner musikvolymen ifall man ska säga något åt sin polare, eftersom det är mycket behändigare att vråla vad halsen går för istället. och när man ska vara på hugget även om man dricker något som kanske hette kotka-vodka och är full som ett kadaver, så är det bästa sättet att beskriva vägen på följande: "kör rakt, rakt, rakt, rakt, och här, ursäkta mig, 300 meter åt vänster bor Tjalle, lite framåt bor Kalle, åt höger bor Hjalle och där 400 meter åt vänster bor jag!", varpå jussi tvärnitar så jag nästan slår av näsbenet i instrumentbrädan och passagerarna som är glada i hatten spiller ut alla sina drycker på de sprillans nya bilsätena och vägbeskrivaren korrigerar: "NEJ FÖR FAN DIN JÄVLA... CHAFFIS, URSÄKTA, JAG MENADE 400 METER FÅGELVÄGEN, KÖR FRAMÅT BARA!" fågelvägen, ja, det gissade väl alla.

därtill är det väldigt moget när aspackade 30-åringar drar högljudda och alldeles förbaskat smaklösa dueller i "your mother is so fat..." eller tilltalar varandra med namn som 'pannluggsbög' eller 'din vänsterhänta jävla aphjärna'. dessutom är det väldigt moget att dehär männen också vill köra tusen varv runt torget i tavastehus med fönstrena öppna och vissla åt alla lättklädda damer, också väldigt moget att de vill stanna på blåstömmarpaus, och att de mitt i akten börjar brottas, och att en polisbil plötsligt kör upp vid oss och av okänd anledning inte tog med sig dehär redlösa individerna till finkan ens.

sen var det dehär med sommartiden. och det här med att vi ska ha prov i färglära och fotohistoria imorgon, men jag vet varken om provmaterialet eller vilken tid det ska skrivas. nothing to lose, folks!

1 comment:

  1. Men Lotta, det där sa jag inte för att vara snäll, utan det är något som jag VERKLIGEN tycker och står för. (oj, vad dramatiskt det där lät... hihi)

    Ja, du hittade till min lilla gnäll-blogg minsann (;

    ReplyDelete