23 March 2010

kärleksmums

idag kändes det exakt som det bör kännas på morgonen när man bestämmer sig för att ta en ledig dag. den här veckans horisont ser inte speciellt ljus ut, men min hemmadag blev effektiv och kanonskön. jag började med att gå upp med jussi, det vill säga vakna klockan sex. jussi bestämde sig kort därefter, när frukosten var konsumerad alltså, för att åka till jobbet först till åtta. han sov i en timme till, jag läste slut dexterboken (vilken bok, sen!). efter en promenad i den alldeles underbara vårsolen, ställde jag mig i köket tillsammans med ett kaksug och undrade ifall skåpena skulle bjuda på ingredinser till chokladkaka, och det gjorde de i princip nog. åtminstone till receptet som jag plockade upp här.

ingr
det fanns inte mjölk, men det fanns en vaniljjoghurt. det dög finare än fisken. jag har tappat bort mitt decilitermått, så jag använder alltid muminmuggar för att mäta upp med. jag antar att de rymmer 3 deciliter., den teorin har funkat tacksamt hittills.

egg

isomjöl
och allt mjöl mitt i ISObruset. jag fann bara litegranna mjöl, och ersatte det som saknades med potatismjöl och vetekli. med lite googleforskning verkade det som en möjlig lösning till mjölproblemet, men man skulle lägga till ett extra ägg för potatismjölens skull. fråga icke.

refl
det bästa köket

slickepott
sleva degen ur skålen, upp i minilångpannan, och det allra bästa: slicka skålen ren! smeten smakade fabulöst.

givetvis
GLÖM INTE ATT LÅTA KATTEN FÅ VARA MED PÅ VARJE HÖRN. ge den dock inte smet, eftersom den innehåll både kakao och laktos. note to self.

timer
släng in smeten i ugnen, ställ äggklockan på 20 minuter, men HELST 15 minuter för att få den lite kladdig ens. med 20 minuter blev min kaka inte speciellt kladdig.

kakbit
och voila! en kaka!

japp
hylla dig själv. ät ihjäl dig. look like a geek. mission complete.

2 comments:

  1. Wow, mycket mera än vad jag sku klara i köket! *impad* :) (-Terese-)

    ReplyDelete
  2. hej jag heter wasse o ska baka chokladkaka fast jag typ int har en ingrediens som behövs hemma :D hahaha du e himla kreativ! man tager vad man haver :D

    ReplyDelete