23 March 2011

drycker på spanskt vis, del 6

spain65a
följande morgon var det rise and shine sådär vid middagstid. alla var dödströtta efter den långa dagen vid naturstigarna och städerna och rubbet. planerna a för dagen, som var den näst sista att hålla till godo för den här resan, var att köpa, skriva och skicka de fördömda vykortena hem till finlandet.

spain63
de där karlarna låg ute på solterassen halva eftermiddagen i bara kallingarna, läste varsin bok och drack öl. jag och S spenderade eftermiddagen ihop med tevekanalen fox och någon bok, samt någon liter läsk. tills det två våningar uppifrån vrålades ifall inte någon kunde kuta upp med lite vodka till terassen. jag var så himla snäll och stod för serveringen. uppe på taket såg det jut som värsta södersommaren, men det gick en riktigt förbannat kall vind där uppe också. jag i min skrud av gåshud undrade om det faktiskt inte var så kallt att dom skulle skita på sig snart där de låg i kallingarna, och H medgav att det nog var ganska kallt och det nog vore bäst att dra på sig yllestrumporna. hehe.

spain66
ungefär vid fem kom vi oss iväg (S & H snäppet i förväg) till en pub en bit bort för att skriva de där vykorten. viva la vida hette puben och var invaderad av britter som förde ett himla ståhej om en frågesport som sändes på teve. eeeh, intressanthetsfaktor: 0. och den som inte vill läsa någon spritdränkt historia om hur man spenderar 6 timmar på en spansk pub en onsdagskväll, kan sluta läsa... nu.

spain68a
kortskrivandet gick hemskt bra till en början. de andra drack öl och jag hittade en smirnoff ice att avnjuta. S skrev värsta romanerna bakpå vykorten, medans jussi gjorde sin insats med att skriva ett kort helt åt helvete, och sedan försökte vi rimma och dikta ihop någon rolig historia på de resterande sjuttioelva korten. något annat än... "HEJ HEJ OCH VARMA HÄLSNINGAR FRÅN ETT SOLIGT SPANIEN! HOPPAS NI HAR DET BRA DÄR HEMMA! SNART SES VI IGEN! HEJ HEJ OCH HÄLSNINGAR FRÅN L & J"... våra försök rönte föga framgång. på ett kort formulerades vädret som "varmt, men vinden viner så jävla kallt", och på ett skrev vi i brist på annat att jordgubbarna var stora som mansnävar och paprikorna större än mitt huvud. det här med vykort alltså... det är inte grejen.

spain67
men plötsligt såg vårt card-writing-office ut på det här viset! alla smirnofflaskor var inte mina. men. ganska många blev mina efter ett tag. hehe. he.

spain74
nåja, sen började det barka pipan, eftersom jag fick för mig att beställa in varsin tequila (alltså det är verkligen värsta sortens partyblooper, och jag förstår inte hur jag alltid sedan i ett särskilt skojigt tillstånd ser det som en så himla bra idé, det där med en omgång tequila). men himla synd nog, så saknade dom själva tequilan på puben, så den himla sjyssta bartendern (som förresten såg ut som den där bruno-karaktären som sacha baron cohen spelar) lovade att ställa till med något annat. sen kom han till bordet med fyra shotglas och fyra sugrör, tände på spriten i glasen och sa åt oss att dricka det blixtsnabbt och på en gång. det klarade alla förutom herr johansson - som tramsade sig så länge att sugröret fattade eld. varpå han blev skiträdd och spillde den brinnande spriten över bordet. varpå ett av vykorten började brinna. varpå bartendern började släcka det brinnande bordet. varpå jag skrattade så jag nästan dog och inte kunde andas. men bartendern lät sig inte skrämmas, utan lät huset bjuda jussi på en ny flamberad shot. HAHAHAHAHA.

spain69
sen briljerade jag i förnuft och omdömde och vishet igen, och kilade iväg till bardisken och beställde varsin sex on the beach åt mig och S. den samma bartendern stod och mixade drinkarna, men glömde att lämna plats för josen i glaset, så bägaren som rymde däromkring en liter dricka, var 1/10 jos och resten sprit och likör. det var en real killer, hehehehe. det var ju knappt så man kunde dricka den. och knappt hade jag kommit halvvägs, innan S hade beställt in en varsin drink med kokosmjölk och ananasjos och köret (den hette något med orgasm, okej, kul vits ihop med den tidigare drinken tyckte alla +50-kunder i puben).

spain75a
den här bilden är hemskt missvisande, eftersom herr johansson ser ut som en full kastrull som snart ramlar omkull, men det var han inte. och jag ser ut som ett jehu som någon sått ett happy-happy-joy-joy-frö i, åh gud. men det är ju H i randig tröja som är alldeles fruktansvärt onykter här! packad som ett plakat, fastän han ser heligt klarhjärnad ut! efter den här bilden fick jussi en ny facebook-kompis, och resten av kvällens bravader måste nog hemlighållas. förutom att det också efter den här bilden började strömma in drycker till vårt bord som ingen betalat för. till exempel den där flaskan i vänstra hörnet, vad sjutton är det för flaska? whiskey? vin? likör? varifrån kom den? nej, jag har verkligen ingen aning. men kvällen slutade hemskt roligt. alla vet ju att sådana kvällar bara har lyckliga slut.

spain76
eftersom kvällen innan blev lång och rolig och sen, var det låg profil som gällde för en och annan följande dag. särskilt låg för chauffören, hehe. efter en promenad till supermercadonan för uppköp av lite chips och texmexdipp, och efter en god bakismiddag, bestämde vi oss för att göra en sista bilresa - till murcia.

spain72
det var ett shoppingcenter som egentligen var vår destination, men ingen hade kommit ihåg att kolla upp var det låg beläget, och eftersom trafiken var lite busig och vrång och lite sådär som det kan vara med fyra olika filer och inga trafikregler, så körde vi bara raka vägen till något som verkade vara ett lokalt citymarket. great success! vi lassade korgen full av vin och choklad och donuts och kex och läsk och mat och allt annat som kunde tänkas vara roligt att ha med sig hem till det finska riket.

spain73
hemresan från murcia var inte den största medgången på resan. det blev värsta åskovädret först, vartefter det började hagla utav helvete. det haglade så glatt att hela vägen var vit av snöslask. därefter kom värsta störtregnet. gatorna i våra hoods var inte exakt anpassade och gjorda för sådana störtfloder, och utan gatubrunnar blev vägarna värsta floderna på bara någon minut. men chauffören made it home safe, och resten av natten höll hemresans förberedelser oss sysselsatta med att diska, att städa, att packa väskor, att väga packningen, att packa ur igen. packa om, packa rätt.

No comments:

Post a Comment