11 March 2011

frustration

sedan vi bokade flygbiljetter i januari, har jag inte läst eller tittat en ända nyhetsmedia. jag ville bara komma ifrån att läsa om flygplan som varit tvugna att nödlanda på grund av rykande motor, flygplan som tappat 6 kilometer höjd på en minut, flygplan som kraschat i atlanten, flygplan som blivit kapade, flygplan som landat i dimma och misslyckats med landning, o.s.v, o.s.v, o.s.v... ja, det här med att vara skiträdd för att flyga. såhär en vecka efter lyckade flygningar har jag fortfarande låtit bli, faktiskt. man klarar sig utan misären i världen (nu handlar det ju förstås inte om att jag skiter blanka fan i om halva thailand dör i tsunami eller om etiopien går igenom århundradets svåraste torka eller om det gått en skolmassaker i södra finland igen, ni måste förstå).

imorse snubblade jag ändå över nyheten om laestadianpredikanten som dömdes för incest (via mads blogg). och jag undrar vad det är för jävla incestprissar som själva sitter och rår om finlands lagstiftning angående sexbrott, som hör hemma på en tid några miljoner år före kristus, alternativt i tredje världen när utvecklingen stannat upp för gott? liksom att lagstiftarna skulle ha nåt att förlora på själva om de äntligen skulle ta och aktualisera läget i strafflagen lite grann? i HBLs artikel nämns inte en enda gång "våldtäkt", utan formuleringen som används är "hade sex med" / "hade samlag med". samlaget skedde alltså i samförstånd med ungen? trots att ungen nu är rullstolsbunden till följd av detta?

gärningsmannen dömdes till fyra års fängelse (är det ett skämt eller ett tryckfel). hans incestkompanjon dömdes till 1 år och 8 månader. och i kommentarerna till artikeln skriver något ljushuvud att "Gärningsmännen är ej brottslingar utan sjuka individer...". HÄR, om någonstans, sitter nog grunden till finlands dåliga straffsystem för sexualbrott. för de är ju inte brottslingar! de är bara lite sjuka i sina små söta huvuden, de där stackrarna. men rättspsykiatrisk vård? nae. varför skulle det behövas när man ändå kan ge dem 180 dagar villkorligt fängelse (som i praktiken omvandlas till 180 timmar samhällstjänst) (vad fan har ett 180 dagar långt fängelsestraff att göra med 180 timmar samhällstjänst?!), för att sedan låta dem springa fria över sina gröna blomstrande våldtäkts-, barnpornografi-, och incestängar igen.

way to go.
nu ska jag bara gå och dra täcket över huvudet igen.

2 comments:

  1. you've got a point, sister. i år ska ja rösta in dej i riksdagen så kan du ordna upp allt dedär.

    jåååse yo maccaflow

    ReplyDelete
  2. "rullstolsbunden till följd av detta"? vill inte ens veta mer. fy fan.

    (är väldigt nöjd med att du är hemma igen, alive and all!)

    ReplyDelete