30 March 2011

surrounded with land

hemskt trevliga saker som skett på det senaste:

amarillo
1. en dag förra veckan kom den här sköna bönan på en visit till tammerfors. det var hemskt glädjande när hon ringde och berättade den nyheten. så vi dejtade på amarillo! först var jåsella glad, sen blev hon varse om snöstormen ute (som vi skulle spatsera igenom en god stund), varpå hon blev lite ledsen. sen kom vi till amarillo, och hon blev glad igen, vi beställde maten, dippade nachos i god anda och sådär, tills maten kom och servitrisen meddelade att chevreosten i josefines portion tyvärr hade råkat rymma från chicken pocketen och trillat på golvet i misstag. då blev josefine lite snopen (bild nr2!), men som tur var, var servitrisen sjysst nog att relativt snabbt steka till en ny bit chevre till den inkompletta matportionen. min egna lilla (stora) tortillapocket var späckad av chevreost. MMMMMMMMM!

helg
2. förra helgen var vi och hälsade på ett par goda bekanta. där råkade även min halva familj hålla till, fredagskvällen till ära. hela köket såg ut som en enda stor pizzaugn, eftersom det bjöds på cirka tio olika sorters pizzor (en vegetarisk med persika och fetaost, vilken smaksensation! att jag inte kommit mig för att pröva persika på pizza förut?!).

helg2
det bjöds också på små glas som var till hälften salmiaklikör och till hälften gräddlikör. mycket god kombination det också, rekommenderas! (men det var förvånansvärt nog inte till godo för måendet dagen därpå)

helg3
vid sidan om likörerna var det även ganska knasiga kortspel som gällde

helg4
när alla förutom jag och värdinnan hade däckat, trollade hon fram en vattenpipa. jag hade inte rökt vattenpippa förut, så det var ytterst spännande - och mycket gott. en sån skulle man ha i sommar när man sitter på terassen i kvällsvärmen och läppjar long drink!
... ingen som har en till övers?

hel
och så var det ju den där kattungen. så fin och så burrig! sen kom jag hem och gick genast in på keltainenpörssi för att kika på potentiella nya familjemedlemmar. hehe. but no worries, sen återfick jag mitt förstånd och kom ihåg att det ju skulle bli en ren raskatt till näst - om sisådär tio år. just nu kan jag komma på sjuttioelvatusen saker att hellre lägga tvåtusen euro på, än en katt som inte ens ryms in i vårt nuvarande hem särskilt bra. hehehehe.

bowling-3
3. sen har vi också firat herr johanssons bror som fyllt trettio år - bowlingparty it was!

bowling1
det bjöds på både mat och dryck - i både lagom och icke-lagom stora mängder, hehe.

bowling-2
jag fick dela team med jussi och hans andra bror. det gick strålande bra för mig den första kvarten, jag ledde både jussi och hans bror. jag hann redan glädjas och ta ut min seger lite i förskott, men sen tröttnade min arm (klotet på 8 kilo är inget att skoja om), så timmen och tre kvarterna som fortfarande återstod av bowlandet gick ganska skitdåligt, höhö.

bowling-4
speciellt som dom två brödrarna tog spelet på blodigt allvar och tävlade i både poäng och i vem som rullade bollen hårdast. rekordet var 42km/h. och följande dag - när jag skulle ta mig upp ur sängen kunde jag inte röra en muskel i vare sig benen eller ryggen, för att ens tala om armarna. den två timmar långa hardcorebowlingen hade inte varit min arma lekamen nådig. fem dagar senare var jag åter ganska stabil i kroppen. i dagens läge kan jag till och med röra min bowlingarm igen, jag trodde sannerligen att jag förlorat den där ett tag.

2 comments:

  1. Hej!
    Hittade hit via Sabrinas blogg och kikade runt lite... Wow, vilka snygga bilder du tar! Tummen upp! Kommer garanterat att titta in här igen.
    Råkade också se att ni varit på roadtrip till Sverige och Norge i somras och det inlägget bara måste jag ju leta upp och läsa eftersom det var exakt detsamma som vi gjorde i somras! Dock tog vi en annan väg, båt över till Umeå, sen via Östersund-Åre till Trondheim. Och så var vi betydligt längre i Norge sen också. Hemfärd vis Lillehammer-Örebro-Stockholm-Åbo. Känner så igen mig i det du skriver om er resa! Jag älskar också de svenska mataffärerna, hade kunnat handla med mig hur mycket som helst (min man protesterade redan som det var...). Och vi hade ungefär lika kallt på vår resa, lite surt att sen höra att de haft värsta värmeböljan här hemma... Första natten i Norge, på en camping utanför Trondheim, fick vi sova i tält, i 10 grader... Jäklar vad det blåste den natten, mitt i natten gick vi ut och kollade för vi trodde att tältet skulle blåsa sönder. Känner igen husen längs älven i Trondheim, i ett sånt käkade vi lunch! Vi lyckades med konststycket att få parkeringsböter i staden, vi gick fel väg och kom lagom för att se parkeringsvakten skriva ut böter... Surt, verkligen surt! Nästa natt, när vi sov i en jättefin campingstuga i Molde, tyckte vi väldans synd om ägarna till det pyttelilla tältet som blåst ner och låg där som en dyblöt trasa i regnet... På tal om vägtullar så fick vi hem en räkning nu för en tid sen, det var inte alls så farligt som vi trott. Tror det var ca 20 € eller något. Om det nu inte kommer mer ännu.... När vi kom in till Stockholm tog vi en avfart för tidigt och kom helt fel... Och att hitta rätt med hjälp av GPS:en mitt inne i värsta storstadstraffiken, med tusentals olika filer, var inte det lättaste... Inte hade vi någon Stockholmskarta med oss heller, hade i vår vildaste fantasi inte trott vi skulle behöva någon. Vi blev riktigt rädda att missa båten, men till vår stora lycka kom vi till sist rätt och hann i tid! Ja, det var en riktig resa det.

    ReplyDelete