18 October 2008

allt och inget

ah, jag har vaknat för runtomkring en halv timme sedan och därmed sovit 10½ på raken, trevligt och behövligt! igårkväll blev en rätt bra kväll ändå, jag var och tvättade fönster på valio i några timmar bara på eftermiddagen, kom hem till buskatterna och såg några avsnitt sunes jul (som alltid får upp modet igen). jussi kom hem efter klockan sex nån gång, och klockan halv nio befann vi oss i tavastehus igen, plockade upp T&J på vägen och käkade gott och länge på pancho villa. de har förnyat menyerna där, tror jag, för i min sedvanliga fajitasrätt hade vegefyllningen blivit utökad med bruna bönor - bonuspoäng! jag var galet trött på vägen hem och somnade i bilen (och jag brukar ALDRIG somna i bil).

tidigare igår i tavastehus, fick jag efter lite hjälp från jussi en liten extra summa pengar på mitt konto (han = snel hest), och jag kunde gå och fika (eftersom jag inte hann äta mer än några tuggor äpple till frukost innan avfärd. jag satsade alltför mycket tid på hur kläderna satt och såg ut.) och hann även strosa lite på H&M, eftersom jag hade ganska mycket dödtid innan tåget hem skulle avgå.
jag är alldeles förälskad i höstens alla koftor, och i stort sett allt som finns på utbud på H&M i höst. den vita tunikan, ja tack!, och den violetta koftan, JAAATACK. och tusen andra koftor som jag också provade. och alla kjolar. och alla knappskjortor. och alla tröjor.

och sen fick jag ju mitt fika också. alldeles färskt och mjukt och varmt bröd med tomat, mozzarella och pesto. GOTT. smaksatt gröntte, som jag faktiskt inte smakat innan. men det var en succé och kommer definitivt finnas i skåpet genast nästa vecka!

och sist med inte minst, när jag ändå var på valio igår var jag fram och tillbaka till deras lilla shop, de där säljer de flesta valioprodukter för billigt pris eller ger ut dem gratis. de säljer till och med produkter som bara säljs i sverige också - och min stora besvikelse angående detta: till sverige lastas massa SJUKT goda yoghurtar i alla smaker och varianter, som dessutom de flesta av är laktosfria/laktosfattiga. och vanilj-yoghurten med hjortron och äpple åt jag alltid i fikarummet när jag jobbade där tidigare i höstas, och köpte hem dem där dom fanns att fås. och nu hittade jag den igår igen, vilken LYCKA! och så fanns det apelsin-morot också, som jag också köpte hem. fast den är fortfarande otestad.


nu ska jag hoppa jussi vaken. klockan är strax tolv och han sover fortfarande? vi har rispiroger och valios vanilla jordgubbskvarg till frukost, kan det blir mycket bättre...!

3 comments:

  1. Du jobbar på Valio! Jag måste testa deras yoghurter här i sverige :).

    ReplyDelete
  2. HATAR Sune!!! han förstör bara modet :P dom som har skrivit böckerna kommer ju då härifrån...statuuus. Bert däremot äger :D

    ReplyDelete
  3. ååååååh! fuskigt eller vadå att så goda djådjittar tillverkas här men int kan sälja här! va e he fö sätt?! pusspuss va du e söt o va de e länge sen vi så varann!

    ReplyDelete