27 October 2008

thursday & sunday

yesbox, en ny måndag och en gammal helg ligger bakom. helgen har varit sjukt bra och WOWOWOW går genast till kategorin "saker man lever länge på". på torsdagförmiddag grejade jag på massor här i vår lilla 2rum&kök, packade katterna i transportboxen, ringde en taxi och tog mig till järnvägsstationen. det var sådär JÄTTEregnigt och JÄTTEkallt som det bara kan vara en oktoberdag, men jag hade varmt så in i norden där jag försökte förflytta mig från taxin till biljettförsäljningen och sen vidare till min perrong. till min packning hörde katt x2, i en lite för stor transportbox, katterna kattsandlåda med tillhörande sand (det är inte klok hur mycket kattsanden VÄGER), min resepackning samt min handbag. det fungerade sådär halvokej/bra, tills jag skulle ta mig upp till perrongen från järnvägstunneln. i trapporna kände jag hur jag snart skulle svimma och började tappa känseln i vaderna och i armarna, så jag tvärnitade och hade drickapaus och fortsatte de fem sista trapporna upp.

tågresan gick bra. kittysarna bråkar alltid i bilen, men tågresan gick bra, förutom att en hund satt och dreglade katterna i nacken ett tag. detta var ju inte till deras förtjusning, och inte till min heller, och jag var tvungen att täcka tackerna med x-antal tröjor ur min förpackning. den jobbiga hunden skällde som fan på dem ändå och jag höll på att sparka skiten ur den jäkla hunden.

min styvpappa hämtade mig vid stationen, och hemma hos familjen har jag tillbringat helgen. jussi kom upp på fredag när han slutat jobbet. katterna uppförde sig alla belåtelse; la inte klorna i lädersoffan en enda gång, åt inte på mammas blommor, hängde inte i gardinerna, använde sig endast av sin egna sandlåda, rymde inte ut och hoppade inte ens upp på matbordet... TIO GULDSTJÄRNOR till dem! :) hemresan igår i bilen gick inte lika väl som tågresan:som man kan se, trivdes de INTE i boxen, utan de jamade och gick på som ånglok i ungefär en kvart innan jussi sa att han verkligen inte kunde köra och lyssna till det där samtidigt. så de äventyrade på i bilen (och fortsatte sitt jamande) i en halv timme, och sov de tre resterande i min famn.

men för övrigt en fin helg. mycket god mat, lite rött vin, våfflor med sylt grädde, sällskapsspel, och till och med snabb visit till vasa på lördag. åh, finfint! nu borde jussi vara hemma vilken minut som helst, och jag börjar jobba om två timmar. bättre än inget, när allt kommer till kritan.

1 comment:

  1. :) kul skrivet.. fina katter du har! okej, jag sitter vid en dator kvart före ett på natten och har skola imorgon.. måste gå sova. hoppas det gick bra på valio :). //sam

    ReplyDelete