22 November 2009

the chilly village

acon

med denna illustration kan jag sammanfatta helgen ganska bra. CHILL. den har i stora drag bestått av sovmorgnar, mycket mat som regeln hör till, svettiga drömmar (jag vaknade exempelvis imorse och trodde jag var sjuk i svininfluensan, eftersom min dröm hade slutat där, och tyckte så jävla synd om mig själv ett tag tills jag blev förundrad över att jag inte kände mig ett dugg sjuk), ett kaffebesök som var extremt angenämt, ett barnkalas för en förtjusande 1-årig dam, mycket roliga teveprogram och ja - i stora drag såhär.

dessutom var det New Moon som hörde fredag till. det som torde sammanfatta filmen bäst är väl IMDB:s recensioner om den. 4.2 stjärnor av 10! haha! inte ens den sämsta amerikanska komdein ligger väl så lågt! om jag gillade Twilight, så kan jag säga att jag ungefär skämdes över mig själv där jag satt i biosalongen och såg på den så sjukt deprimerande skådespelerskan kirsten stewart, förundrades över det underliga manuset, förundrades dubbelt så mycket över hur jävla dåligt olika effekter i en storbudgetfilm egentligen kan vara gjorda, och sneglade omkring och såg på den övriga publiken - den uppenbara och definitiva målgruppen för filmen, dvs 14-åriga teenage-tjejer. soundtracken, som jag blev så imponerad över i den första filmen, kom till och med till min besvikelse. så mitt tips -don't see it. men det är gott att robert pattinson är så sjukt, och att han är så himla romantisk, haha. årets sämsta film är det dock inte. årets sämsta film är Män som Hatar Kvinnor. GRATTIS!!

jag lovar att jag ännu kan ge twilightböckerna en chans. d.s.

4 comments:

 1. Hm, låter som jag skall hålla mig till Stieg Larssons böcker och inte gå och se Män som hatar kvinnor etc. Böckerna däremot är de bästa jag läst på sisådär tio år eller nåt. Woh! Jag är så inne i dem att killen blir irriterad på mig för att jag försvinner från verkligheten låånga stunder ;P Men jag har nog tänkt att jag inte vågar gå och se filmerna, för jag är rädd att jag blir besviken + att jag tror att de i filmerna späder på vissa scener rejält som inte beskrivs destomer i boken.

  ReplyDelete
 2. Många har sagt att den är bra ju, men har inte sett den ännu =) Jag tyckte inte män som hatar kvinnor var så vidare men jag tror att Flickan som lekte med elden är bättre. Men kanske det beror på att jag läst boken och inte sett filmen, har aldrig läst män som hatar kvinnor... Så Flickan som lekte med elden blir kanske en besvikelse...

  ReplyDelete
 3. Stieg Larsson igen ;) Jag skulle tipsa dig att läsa flickan som lekte med elden före du ser filmen. Män som hatar kvinnor är ju en historia. Flickan som lekte med elden är en helt annan historia, så det går bra att börja läsa den boken och sista är ju en direkt fortsättning på bok nr 2. Faktiskt spännande bok. Och klart det är mord och sådär, men det lämnas mer åt ens eget huvud att fundera än att det beskrivs i detalj av Stieg. Böckerna säljs billigt i pocketversion, så tjuptjup, iväg och köp boken! ;) Nåväl, jag var ju tvungen att glutta lite på youtube om trailers till de två första filmerna. Och ja, där fanns scener jag skulle må illa av att se. Det konstiga var att många av personerna i filmen fatiskt liknade den bild jag skapat i mitt eget huvud om hur de ser ut utgående fr böckerna. Var dock rädd att Lisbeth sku se annorlunda ut och det gjorde hon nog.

  ReplyDelete
 4. Hej där! Ja e hemst trög och det tar tydligen flera veckor för mig att svar på en bloggkommentar, men bättre sent än aldrig! Så: tack så gräsligt mycket :) fast jag vet inte om det var en så bra idé att uppmana mig att ladda upp fler egobilder, för det finns en liiiten risk att bloggen svämmar över av sådana då. Jag har säkert flera tusen på datorn redan, har inte vågat räkna. Sedan när jag nån gång köper en ny och bättre kamera än min x år gamla så lär det väl bli ännu fler.

  P.S. Du är inte enda "smygföljaren". Jag brukar också smygfölja med ditt liv i din blogg, men tyvärr är jag lika dålig på att läsa andras bloggar som jag är på att uppdatera min egen. D.S.

  P.P.S. Han där Jacob e nog bra mycket hetare än Edward (fast jag nog motvilligt erkänner att han e attans snygg han med). Varulvar: sexy. Fast ja, jag har iofs inte sett filmen (New moon) ännu. Kanske jag inte borde heller, haha. D.S

  ReplyDelete